ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη

Από μικρής έκτασης επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημαδεύτηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε πάνω από εκατό πόλεις σε όλη τη χώρα και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συγκέντρωσης και ενώ στην πλατεία Συντάγματος είχαν μαζευτεί χιλιάδες κόσμου, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βροχή από βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή, περιμετρικά της Πλατείας Συνάγματος καθώς και πάνω στην πλατεία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν στις πέτρες και τις μολότοφ με δακρυγόνα που προκάλεσαν τον πανικό στους συγκεντρωμένους, πολλοί από τους οποίους έφυγαν.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο να κάνουν επίθεση στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ που επιτηρούσαν την συγκέντρωση.

Οι ταραξίες αποκόπηκαν από το κύριο σώμα της πορείας και πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς που απαντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου- λάμψης.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες μετείχαν χιλιάδες κόσμου ξεκίνησαν στις δώδεκα το μεσημέρι σε πάνω από εκατό πόλεις σε ολη τη χώρα για την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως σημείωσαν στην ανακοίνωση που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων, ζητούν άμεση έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας και απόδοση δικαιοσύνης.

Προκειμένου οι εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα, σε όλες τις πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν είχαν ληφθεί κυκλοφοριακά μέτρα, ενώ ενισχυμένη, αλλά διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας για την αποτροπή εκτρόπων από άτομα που τελικκά εκμεταλλεύτηκαν τις συγκεντρώσεις για την πρόκληση επεισοδίων.

Σύμφωνα με την Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στα Τέμπημ και ηγείται των κινητοποιήσεων και του αγώνα για διαφανείς διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης:
«Σήμερα μαζευτήκαμε όλοι οι Έλληνες για να δηλώσουμε ότι αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία. Αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται θα τιμωρηθούν όπως πρέπει να τιμωρηθούν».

Share

Τελευταία άρθρα

Στο Βύρωνα η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσει και αυτή τη φορά την Ημέρα Φιλελληνισμού…

4 λεπτά ago

Μετέωρα: Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία “Βoris”

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς.

8 λεπτά ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι αναπλάσεις στην Καλλιτεχνούπολη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα και οι παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του δήμου Ραφήνας-…

12 λεπτά ago

Επιχειρησιακό Σχέδιο για κοινόχρηστους χώρους στη Φυλή

Την ολοκλήρωση της Σύνταξης Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, στο πλαίσιο…

22 λεπτά ago

Νέο αστικό πάρκο στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…

52 λεπτά ago

Μετατροπή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κεφαλονιά & Ζάκυνθο

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.

17 ώρες ago