Σα. Ιούν 22nd, 2024

Στις κάλπες… με αγάπη: Νέο σενάριο εκλογών μετά του Αγίου Βαλεντίνου

Ενα νέο σενάριο διακινούν εσχάτως οι ένοικοι του Μαξίμου αλλά και τα κάθε λογής τρολ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, διαβάζουμε στον Βηματοδότη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να… υπερψηφιστεί ακόμα κι αν ψηφίσει υπέρ ο Σταύρος Θεοδωράκης (και δύο βουλευτές του), αφού δεν πρόκειται να την ψηφίσουν οι Νεοδημοκράτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και τις ψήφους των Νεοδημοκρατών (και κυρίως των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη) διαφορετικά θα προκηρύξει εκλογές για… εθνικό θέμα. Να μεταφέρει δηλαδή την «καυτή πατάτα» της επίλυσης του Μακεδονικού στη ΝΔ. Και είναι τόσο πειστικοί στο σενάριο αυτό, που δίνουν (θρασύτατα) και ημερομηνία εκλογών που δεν είναι άλλη από τις 17 Φεβρουαρίου ή τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου.

Δηλαδή με δυο λόγια αναζωπυρώνουν το περίφημο σενάριο της γαλοπούλας (που σημαίνει, εκλογές τους πρώτους μήνες μετά τα Χριστούγεννα) για εθνικό θέμα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή για την πιθανότητα εκλογών στις 17 Φεβρουαρίου την οποία διακινούν οι γαλάζιοι. Λένε συγκεκριμένα, εάν όντως διακινούνται τέτοια σενάρια από το Μαξίμου τότε έχουν να κάνουν με τον εξαναγκασμό του Ποταμιού να ψηφίσει τη συμφωνία. Δηλαδή λένε στον Σταύρο Θεοδωράκη και στους βουλευτές του «είτε ψηφίζεις τη συμφωνία είτε πάμε σε εκλογές, και με τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το Ποτάμι μάλλον δεν σας συμφέρει».

Ποιοι ψηφίζουν και ποιοι όχι τη συμφωνία των Πρεσπών
Στα πηγαδάκια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή «έπαιζε» πολύ αυτό το σενάριο για εκλογές «τρεις ημέρες μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου», όπως ακούστηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή (που στηρίζει τις απόψεις Μαξίμου, αλλά και του Καμμένου). Υπήρξαν μάλιστα βουλευτές (διάβαζε Γιάννης Μιχελογιαννάκης) που έβγαλαν χαρτί και μολύβι και υπολόγιζαν με μαθηματικό τρόπο πόσες ψήφους θα συγκεντρώσει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Εγραψαν για «Ναι» τους 145 βουλευτές που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν έξω τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Μαυρωτά (ως ψήφο… αδιευκρίνιστη), έβαλαν μέσα τον κ. Δανέλλη, αλλά και τον κ. Παπαχριστόπουλο, την κυρία Κατερίνα Παπακώστα καθώς και την κυρία Κουντουρά. Σύνολο 149, όπως έλεγαν, συνεπώς πολύ μεγάλη πιθανότητα για εκλογές τον Φεβρουάριο