Η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Ο.Τ.Α. και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 18:30, στο κτήριο Κλάπα (Ράλλη Περικλή 14) στην Κορώνη.
Θα αναπτυχθούν τα θέματα:
1. Καλλιέργεια της ελιάς στην κλιματική αλλαγή και ειδικά μετά από περίοδο ανομβρίας
2. Προβλήματα νομοθεσίας (πλαστικοποιητές, επιμολυντές MOSH/MOAH) και τρόποι αντιμετώπισης
3. Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και δημιουργία επισκέψιμων χώρων γευσιγνωσίας
Η εκδήλωση διεξάγεται με τη βοήθεια του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και απευθύνεται σε παραγωγούς/μεταποιητές ή και λοιπούς επαγγελματίες στο χώρο του ελαιολάδου, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας -εστίασης αλλά και σε καταναλωτές.
Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» του τοπικού προγράμματος CLLD/Leader, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020.
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…
Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…
Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…
Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…
Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…
Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.