ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου η κηδεία του Κώστα Σημίτη

Με απόφαση της Κυβέρνησης, η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα τελεστεί με δημόσια δαπάνη, ενώ θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού και η χώρα θα τιμήσει τη μνήμη του με τετραήμερο εθνικό πένθος.

Το Εθνικό Πένθος είναι ένας τρόπος απόδοσης μεταθανάτιων τιμών σε διακεκριμένους πολίτες, τέως αρχηγούς κράτους ή πρωθυπουργούς, καθώς και θύματα φυσικών καταστροφών ή πολύνεκρων δυστυχημάτων. Πρόκειται για ένα συμβολικό τρόπο να δείξει η πολιτεία τον σεβασμό και την αναγνώριση προς ένα δυσάρεστο γεγονός και τα θύματά του.

Συνήθως συνοδεύεται και από μνημονικές δραστηριότητες, όπως είναι το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια ή η αναβολή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Παρόμοια εκδήλωση πένθους, μικρότερης βέβαια διάρκειας, αποτελεί και η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επανέναρξη των μαθημάτων, ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, όπως είναι προγραμματισμένο, κανονικά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Παράλληλα, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, αυτές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Ο πρώην πρωθυπουργός διακομίστηκε στις 7.30 το πρωί της Κυριακής από το εξοχικό του σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους στο νοσοκομείο της Κορίνθου, χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό κόσμο ευρύτερα και στο ΠΑΣΟΚ ειδικότερα.

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

8 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

8 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

11 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

11 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

11 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

12 ώρες ago