Κίνδυνος πλημμύρας του Κηφισού λόγω υπερδόμησης
Για τον κίνδυνο πλημμυρών στο Λεκανοπέδιο αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε ότι ο Κηφισός περιορίζεται δραστικά από την οικοδόμηση που έχει γίνει στις εκατέρωθεν πλευρές.
Συγκεκριμένα, για τον διαρκή φόβο πλημμύρας του Κηφισού σε κάθε έντονη βοχόπτωση, ο καθηγητής είπε: «Ο Κηφισός είναι ο κύριος ποταμός υδρογραφικού δικτύου που αποστραγγίζει τα 2/3 της έκτασης του λεκανοπεδίου της Αττικής. Βεβαίως, ο Κηφισός περιορίζεται δραστικά από την οικοδόμηση που έχει γίνει στις εκατέρωθεν πλευρές και θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας ποταμός που ασφυκτιά.
Ο πλημμυρικός κίνδυνος κατά μήκος του και εκατέρωθεν είναι μεγάλος.
Ένα στοιχείο που συμβάλει σε αυτό είναι ότι το λεκανοπέδιο έχει τσιμεντοποιηθεί με αποτέλεσμα τη μηδενική σχεδόν φυσική απορρόφηση και συνεπώς την υψηλή απορροή του νερού και την διοχέτευση του στην κοίτη του Κηφισού.