ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά και στην Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά του τις χιονοπτώσεις, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και του ισχυρούς ανέμους στα πελάγη.

Από τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία, χίονια έχουν ήδη πέσει και στα βόρεια της Αττικής προκαλώντας προβλήματα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ιπποκρατείου Πολιτείας, ενώ μεγάλο όγκο χιονιού δέχτηκε η Εύβοια, αλλά και το νησί της Λέσβου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο θα είναι πρόσκαιρα, με το κύμα της κακοκαιρίας να κατευθύνεται ανατολικότερα και να επιρρεάζει από το μεσημέρι και μετά τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Λόγο της χιονόπτωσης, από την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» στρατιωτικού νοσοκομείου  μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

Μόνη εξαίρεση τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων για τα οποία επετράπη σήμερα το πρωί η κυκλοφορία  στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Λαμίας.

Προκειμένου να  μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω ακινητοποιημένων οχημάτων, η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.

Εκτός Λεκανοπεδίου, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το μεγαλύτερο όγκο χιονιού θα δεχτούν τα ορεινά χωριά της Εύβοιας, όπου ήχησε το βράδυ το 112 προκειμένου οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τις ώρες έξαρσης των φαινομένων.

Ανάλογη, αλλά έμφανώς σε πιο περιορισμένη κλίμακα είναι και τα φαινόμενα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου και εκεί σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, τα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Αττικής, των νησιών του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Επίσης, θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης ως και 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στην Κυριακή, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για προοδευτική βελτίωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Share

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

11 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

11 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

12 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

12 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago