ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή αθλητισμού και ζωής ο 19ος Ημιμαραθώνιος Ράξας του Δήμου Τρικκαίων

Με ιδιαίτερη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθη για 19η χρονιά ο ημιμαραθώνιος δρόμος της Ράξας, που έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα ακόμη δρομικό μαζικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή των Τρικάλων, με τον Δήμο Τρικκαίων να διοργανώνει την όλη εκδήλωση σε συνεργασία με την ΠΕ Τρικάλων και τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες αθλητές/τριες και φίλοι του αθλητισμού βρέθηκαν στο σημείο για να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν τις διαδρομές των 21 και 10 χιλιομέτρων.

Η διοργάνωση δεν περιορίστηκε στις κύριες αποστάσεις, καθώς μικρότεροι αγώνες δρόμου για αγόρια και κορίτσια προσέλκυσαν πλήθος συμμετοχών, ενισχύοντας το πνεύμα του αθλητισμού στις νεότερες ηλικίες.

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή του 88,5 ετών Γιώργου Θέμελη – ο γηραιότερος δρομέας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλους.

Παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, από τον Δήμο Τρικκαίων παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Λάππας και Απόστολος Παππάς, η εντεταλμένη σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Έφη Λεβέντη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Παπαναστασίου και Αντώνης Τζερεμές, οι πρόεδροι των ΔΚ Ράξας, Ριζώματος, Πλατάνου Γιάννης Παπαχρήστος, Θανάσης Χασιώτης και Σωτήρης Καρατάσος αντιστοίχως, εκπρόσωπος της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ κ. Δημ. Σούλας, πλήθος πολιτών, ειδικά από τα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Ο ενθουσιασμός τόσο των συμμετεχόντων όσο και του κόσμου που παρακολούθησε τους αγώνες επιβεβαίωσε την επιτυχία της διοργάνωσης, με όλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Ο ημιμαραθώνιος Ράξας, με την μαζικότητά του, αναδεικνύει τη σημασία του αθλητισμού ως μέσου ζωής και υγείας.

Στο πέρας των εκδηλώσεων τιμήθηκε το ζεύγος Γιώργου Φαγκρίδα και Ανδρούλας Φαγκρίδα – Παυλίδη, για την πολύ μεγάλη και ευγενή δωρεά τους, με το ομώνυμο Αθλητικό Κέντρο Ράξας – Σωτήρας.
Επίσης τιμήθηκαν εκπρόσωποι υπηρεσιών που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Οι νικητές-νικήτριες

10 χιλ. Ανδρών

Νικόλαος Κλουβάτος- ΓΣ Τρικάλων (33.46)
Αλέξανδρος Παπαγιάννης- ΓΣ Τρικάλων (34.10)
Αλκιβιάδης Ψύχος- ΓΣ Τρικάλων (34.22)

10 χιλ. Γυναικών

Δήμητρα Ντάσκα (ΓΣ Τρικάλων) 35.50
Βάνα Σπύρου (ΣΔΥ Βόλου) 46.11
Πηνελόπη Τάτση (Καλαμπάκα) 51.21

21 χιλ. Ανδρών

Αθανάσιος Μπύρος (ΓΕΑ Τρικάλων) 1.15.49
Αποστόλης Σαλαμούρας (ΣΔΥ Βόλου) 1.23.20
Κώστας Παπαθανασίου (Σύλ. Δρομέων Τρικάλων) 1.26.07

21 χιλ. Γυναικών

Δήμητρα Κελεπούρη (Σύλ. Δρομέων Τρικάλων) 1.34.20
Ευανθία Λουκίδου (Εύοσμος Θεσ/νικης) 1.37.11
Ανδρομάχη Σακοράφα (Τρίκαλα) 1.47.55
Επίσης αναδείχθηκαν νικητές και νικήτριες σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, όπως και στους αγώνες δρόμου των μικρών σε ηλικία αθλητών και αθλητριών

Τελευταία άρθρα

Χαρδαλιάς: Πρόσκληση στους 66 δημάρχους για κοινές δράσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τη δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για τις δυνατότητες και τους…

14 λεπτά ago

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

20 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

1 ημέρα ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

1 ημέρα ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

1 ημέρα ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

1 ημέρα ago