Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Bora, η οποία πλήτει την χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου και επιμένει με νέες σφοδρές βροχοπτώσεις να αναμένονται μέχρι και την Τρίτη, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της ΕΜΥ παραμένει σε ισχύ μέχρι και το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου.
«Η κακοκαιρία Bora που επηρεάζει την ανατολική και τη νότια χώρα, βαίνει σταδιακά προς ύφεση. Ωστόσο, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29/11/2024, 12:00 τοπική ώρα, με α.α 4, θα εξακολουθήσει να ισχύει, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24).
Πιο αναλυτικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
α. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου, Λέσβου, Χίου) πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες και στα νοτιότερα τμήματα (περιοχή Σάμου, Ικαρίας) μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας (2-12-24).
β. Στα παράκτια τμήματα της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου πρόσκαιρα έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (2-12-24).
γ. Στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Λάρισας – Μαγνησίας) έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24).
δ. Στις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (3-12-24)».
Νωρίτερα, τις περιοχές που αναμένεται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία Bora μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 3/12, έδωσε σήμερα το πρωί ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, «συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική – νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα. Οι θυελλώδεις άνεμοι, μέχρι 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στο ραντάρ της Λάρισας διακρίνονται οι τοπικά ισχυροί πυρήνες στη Θεσσαλία στις παράκτιες περιοχές. Ισχυρές καταιγίδες και σε μεγάλο μέρος του Ανατολικού Αιγαίου. Ο προγνωστικός 24ωτος υετός από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης στη χώρα μας».
Ο διευθυντής της ΕΜΥ συνοδεύει την ανάρτησή του με χάρτες που αφενός καταγράφουν τους τοπικά ισχυρούς πυρήνες στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και αφετέρου τον προγνωστικό 24ωτο υετό από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης.
Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ (METEOALARM), πορτοκαλί προειδοποίηση έχει εκδοθεί για την Κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα, ενώ κίτρινη προειδοποίηση ισχύει για την ανατολική Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τη Βοιωτία αλλά και τα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου.
Κίτρινος συναγερμός σημαίνει ότι «αναμένονται κάποιες μικρής κλίμακας επιπτώσεις σε υπαίθριες δραστηριότητες» και πορτοκαλί «πάρτε προφυλάξεις βάσει των τελευταίων δελτίων καιρού. Περιμένετε και προετοιμαστείτε γιατί αναμένονται κάποιες επιπτώσεις σε καθημερινές και υπαίθριες δραστηριότητες».
Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, προχώρησε σε εκτίμηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το σεισμό στη…
Οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις γνωστικές τους λειτουργίες μέσα από στοχευμένες και…
«Ανάσα» για μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω, χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος το…
Αυτοψία στην Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (flyover).
Η δράση συμβάλλει στην αποτροπή της ρύπανσης του εδάφους και των υδάτινων πόρων.
Ένα νέο, πράσινο κεφάλαιο ανοίγει στον Ελαιώνα.