Σα. Απρ 20th, 2024

Ταχιάος: Δεν έχω σκουλαρίκι ούτε τατουάζ αλλά θα «πουλήσω» το brand Θεσσαλονίκη

Με την παρουσίαση ενός βίντεο που περιλάμβανε εικόνες από τον Λευκό Πύργο και τη Νέα Παραλία και λέξεις όπως «ενότητα, καινοτομία, τόλμη, πρωτοπορία» έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου ο «εκλεκτός» της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος ανακοίνωσε το όνομα της παράταξής του «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» διευκρινίζοντας πως «η λέξη κλειδί στη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος είναι η ευθύνη που πρέπει να μπει στη ζωή της πόλης. Ευθύνη του δημάρχου απέναντι στους πολίτες και ευθύνη των πολιτών απέναντι στην πόλη».

Χαρακτήρισε ως βασική του προτεραιότητα την καθαριότητα της πόλης και υπογράμμισε πως «τα Χριστούγεννα του 2019 η πόλη θα έχει άλλη εικόνα». Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο, είπε πως θα είναι «ευρύτερο κι όχι Νεοδημοκρατικό, στη βάση όμως μιας συμφωνίας αρχών», πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» θα αποτελέσουν «τη μαγιά» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί «με λαϊκίστικες απόψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ταχιάος πρόσθεσε πως θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συμπληρώνοντας τη δική του θέση αναφορικά με την προβολή της πόλης στο εξωτερικό: «Δεν είμαι σταρ το ξέρω. Ούτε σκουλαρίκι έχω, ούτε τατουάζ. Δεν θα πουλήσω το brand Ταχιάος, αλλά το brand Θεσσαλονίκη».

Για την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης είπε: «Δεν την ξέρω τη Νοτοπούλου, την είδα μία φορά τυχαία και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να καταγράψω και να βγάλω συμπεράσματα. Είναι ένα νέο πρόσωπο, ας την ακούσουμε. Προφανώς έχει κάτι να πει».

Ερωτηθείς για τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, σε θητεία του οποίου υπήρξε αντιδήμαρχος, ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε: «Ήμουν αντιδήμαρχος στη διοίκηση όχι μόνο του Παπαγεωργόπουλου, αλλά και του Κοσμόπουλου. Ο Παπαγεωργόπουλος με βρήκε στον δήμο. Εγώ μαζί του είχα μια έντιμη συνεργασία. Μεγάλα έργα που δρομολογήθηκαν, όπως η παραλία και το δημαρχείο έχουν και σφραγίδα της δικής μου συμμετοχής. Το εάν μια περίοδος χαρακτηρίζεται μαύρη ή όχι από ένα γεγονός ή ένα – δύο πρόσωπα δεν μπορώ να απαντήσω».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε: «διαφωνώ ριζικά με την εκχώρηση του όρου Μακεδόνες ως εθνότητα στους γείτονες μας, διαφωνώ ριζικά με την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας. Πιστεύω ότι είναι ένα πακέτο που σε κάθε περίπτωση πρέπει να απορριφθεί». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «το Μακεδονικό δεν πρέπει να είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των δημοτικών εκλογών. Το θέμα μας είναι η πόλη».