ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Alexandros» – Οι περιοχές που υφίσταται μεγαλύτερη προσοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Alexandros» η οποία θα πλήττει περιοχές της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις μέχρι σήμερα το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Alexandros» πήρε το όνομά της στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρακτικής ονοματοδοσίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που εφαρμόζεται από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχθούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και βόρεια Εύβοια καθώς και τα βορειοανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς.

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Alexandros» ξεκίνησε από χθες Παρασκευή (15.11.2024), με καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι μετεωρολόγοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους και εφιστούν την προσοχή όλων τουλάχιστον για σήμερα, Σάββατο, που αναμένεται μια δύσκολη ημέρα.

Στην Αττική, η οποία θωρακίζεται με 158 αντιπλημμυρικά έργα, τα φαινόμενα φαίνεται να έχουν εξασθενήσει με την πρόβλεψη να επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα βόρεια της χώρας και στην Εύβοια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά επικίνδυνα και θα διαρκέσουν έως και το βράδυ του Σαββάτου (16-11-2024) αναφέρει η ΕΜΥ στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχθούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και βόρεια Εύβοια καθώς και τα βορειοανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς. Παρόλα αυτά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναφέρονται παρακάτω καταιγίδες θα παρουσιάζουν μεγάλη ραγδαιότητα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο 16-11-2024:

α. Μέχρι τις πρωινές ώρες (08:00) σε νότια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
β. Μέχρι αργά το απόγευμα (18:00) στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά και μέχρι τις βραδινές ώρες (21:00) στην Εύβοια. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στην ανατολική Θεσσαλία (ν. Λαρίσης, ν. Μαγνησίας), τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας, ν. Βοιωτίας).
γ. Μέχρι τις βραδινές ώρες (20:00) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
δ. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00) στις Κυκλάδες και εκ νέου το βράδυ (20:00 – 24:00).
ε. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι τη νύχτα (15:00 – 24:00) στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Β. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ αναμένεται να επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (16-11-2024). Ισχυροί βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν και στο κεντρικά Αιγαίο.

Κακοκαιρία «Alexandros» – Δείτε live την πορεία της:

Share

Τελευταία άρθρα

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

21 λεπτά ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

35 λεπτά ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

60 λεπτά ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

2 ώρες ago

Κρήτη: Νέα απάτη με λεία μισό εκ. ευρώ – Παρόμοια υπόθεση με εκείνη της υποκλοπής 152.000 ευρώ

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των επιτήδειων βρέθηκε μεγάλος δήμος της Κρήτης.

2 ώρες ago