ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καβάλα: Εγκατέστησαν «έξυπνα παγκάκια» στην πλατεία Ποταμουδίων (ΦΩΤΟ)

Τρία «έξυπνα παγκάκια» εγκαταστάθηκαν χθες, Πέμπτη, στην πλατεία Ποταμουδίων του Δήμου Καβάλας τα οποία και μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.

Τα «έξυπνα παγκάκια», όπως αποκαλούνται, εγκαταστάθηκαν στην πλατεία παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να φορτίσουν το κινητό τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καινούργια αυτά παγκάκια διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ παράλληλα διαθέτουν και δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Παράλληλα, διαθέτουν και μια θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, υπάρχει ένας αισθητήρας ούτως ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Μάλιστα, αναμένεται σύντομα από τον Δήμο Καβάλας να υπάρχει και η δυνατότητα της δωρεάν σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, με το διαδίκτυο.

Δείτε αναλυτικά την δημοσίευση του Δήμου Καβάλας για τα «έξυπνα παγκάκια»:

«ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Εγκατάσταση έξυπνων παγκακίων στην πλατεία Ποταμουδίων

Τρία «έξυπνα» παγκάκια, τα οποία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και δίδουν στους πολίτες τη δυνατότητα να φορτίσουν το κινητό τους, εγκαταστάθηκαν το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου 2024 στην πλατεία Ποταμουδίων από το συνεργείο της ανάδοχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη.

Συγκεκριμένα, διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής, μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, με το διαδίκτυο».

Τελευταία άρθρα

Φάρσαλα: Στοχευμένες απολυμάνσεις σε φρεάτια

Ο Δήμος Φαρσάλων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες απολυμάνσεις με παρεμβάσεις σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους…

11 ώρες ago

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε Ερείκουσα και Οθωνούς

Δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των Διαποντίων Νήσων και τη νεολαία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

11 ώρες ago

Ιωάννινα: 2,2 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Καρδαμιτσίων

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

12 ώρες ago

Καθημερινή η λειτουργία του info point στο λιμάνι της Καλαμάτας

Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 19:30 έως 22:30.

12 ώρες ago

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Ένας παγκόσμιος πρεσβευτής της ανατολίτικης και μεσογειακής μουσικής

13 ώρες ago

Δημοπρατείται το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Δωδεκανήσου

Ιστορικό βήμα για το δικαίωμα των νησιωτών στη θεραπεία στον τόπο τους.

14 ώρες ago