Πε. Ιούλ 18th, 2024

Xωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κερατέα – Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

H πυρκαγιά που ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις αλλά χάρη στη μεγάλη δύναμη των επίγειων δυνάμεων που μαζί με τις υδροφόρες των ΟΤΑ και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα περιορίστηκε δίχως να υπάρχει ενεργό μέτωπο.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική από την φωτιά δεν προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές ή σε σπίτια. Στο σημείο παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και θα επιχειρούν όπου χρειαστεί.

Στο σημείο έσπευσαν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Στις 22:40 ήχησε για πρώτη φορά το 112 στα κινητά όλων όσοι ήταν στην περιοχή με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών. Η φωτιά αρχικά έδειχνε να πλησιάζει οικίες προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο που προληπτικά έφευγε από τις οικίες του.

Με νέο μήνυμα του 112 στις 10:57 η Πολιτική Προστασία καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Κουταλάδες να απομακρυνθούν προς Κερατέα.

Ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των ΟΤΑ και των εθελοντών, έφεραν αποτέλεσμα καθώς η πυρκαγιά περιορίστηκε σημαντικά και κυρίως χωρίς να έχει προκαλέσει ζημιές σε κατοικίες της περιοχής.

“Λίγο πριν το τέλος της ημέρας, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κέρδισαν άλλη μια σκληρή μάχη. 120 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 4 ομάδες δασοκομάντος και πλήθος εθελοντών πυροσβεστών με υδροφόρα οχήματα κατάφεραν μέσα στη νύχτα, και χωρίς να έχουν την πολύτιμη συνδρομή των εναέριων μέσων, να περιορίσουν τη #φωτιά στην #Κερατέα μέσα σε μόλις 1 ώρα. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν σήμερα άμεσα 3 ακόμη επικίνδυνες πυρκαγιές στην Αττική, ενώ κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατέψουν σπίτια, ανθρώπινες ζωές και δάση σε Εύβοια, Άνδρο, Πελοπόννησο και Έβρο. Συγχαρητήρια σε όλους!”, έγραψε σε ανάρτηση του στο Χ ο Βασίλης Κικίλιας.