Κυ. Ιούν 16th, 2024

Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας παρουσίασε την δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο: «Ποιητική Νοημοσύνη»

Ο Φώτης Καρύδας, με πλούσιο βιογραφικό και πολυετή πείρα στη δημοσιογραφία, την πολιτική και την επιχειρηματικότητα, παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τη δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ».
Η «Ποιητική Νοημοσύνη» αντλεί την έμπνευση από τις προσωπικές εμπειρίες του Φώτη Καρύδα, σε περιοχές συγκρούσεων και τις εμπειρίες του ως ρεπόρτερ, επιχειρηματίας και πολιτικός. Τα ποιήματα αναλύουν βαθιά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, φέρνοντας στο φως τη σκληρή αλήθεια των σύγχρονων αντιθέσεων, με έναν τρόπο που προκαλεί τη συζήτηση και τον αναστοχασμό.

Την έκδοση της ποιητικής συλλογής ανέλαβε η κα Ευγενία Ασημακοπούλου – Τσαλπαρά του εκδοτικού οίκου «ΒΕΡΓΙΝΑ» σε συνεργασία με τη συγγραφέα και ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη, που ανέλαβε την επιμέλεια της ποιητικής συλλογής.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Την ποιητική συλλογή παρουσίασαν με τη σειρά εμφανίσεως οι:Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΞ, Μαρία Κορινθίου, ηθοποιός, Ζαχαρούλα Παπαδάκη συγγραφέας – ποιήτρια, Τάση Νάνσυ, δημοσιογράφος, Αλεξία Τασούλη, δημοσιογράφος, Ερωτόκριτος Κυμιωνής, σχεδιαστής μόδας /συγγραφέας και Στέλιος Κρητικός, ηθοποιός.

Η μουσική επένδυση από τον διεθνώς καταξιωμένο συνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη έδωσε μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας τον ποιητικό λόγο με μελωδίες που αντηχούσαν την πολυπλοκότητα της εποχής μας.
Η βραδιά έκλεισε πανηγυρικά με την απαγγελία του ποιήματος «Ποιητική Νοημοσύνη» απότον , πλαισιωμένο από την θεατρική ομάδα ενηλίκων με τη συνεργάτιδά του Κάτια Παπαδοπούλου, της σχολής τους «KasteL Dance Theater» πάνω στη σύνθεση «Forbidden Memorieς» (Απαγορευμένες Αναμνήσεις) του Αλέξανδρου Χάχαλη, προσδίδοντας μια ισχυρή οπτική διάσταση, στα λόγια του ποιητή με έντονη απήχηση στο κατασυγκινημένο κοινό.
Ο συνθέτης μάλιστα ενημέρωσε τους καλεσμένους, ότι η σύνθεση αυτή ήταν εμπνευσμένη από τον μέντορά του, τον αείμνηστο Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στη χορευτική ομάδα συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι:
Γιώργος Βαλαβάνης, Άννα Βουτσίνο, Ιωάννα Καραθανάση, Κωνσταντίνα Κάτση, Ελευθερία Κόγια, Αντονέλλα Κουέγιαρ, Μαριέφη Λεοντοπούλου, Μαρίνα Σαλάκου, Μαρία Σωτηροπούλου, Μιχαήλ – Άγγελος Χρονόπουλος.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν πολλοί ευρωβουλευτές, βουλευτές και πολλές ακόμη σημαντικές και επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης και του θεάτρου.