ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον από μαθητές της Παλαμαϊκής Σχολής και Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, τον καθαρισμό της περιοχής «Δασάκι», ανέλαβαν μαθητές του 1ουΓενικού Λυκείου Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του «Let‘sdoitGreece».

Έτσι, χθες Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, οι μαθητές με τη βοήθεια του Διευθυντή του σχολείου κ. Φώτη Σκληρούκαι των Καθηγητών τους κ. Κωνσταντίνο Μπλαχούρα, κ. Χρύσα Λιούμη, κ. Βάσω Καλπουζάνη, κ. Παναγιώτα Κανιού, κ. Παρασκευή Μπάρλα, κ. Παναγιώτα Θεοδωράκη και κ. Βασίλειο Γούλα,απομάκρυναν σκουπίδια και άλλα υλικά από την περιοχή «Δασάκι», αγαπημένο σημείο αναψυχής για πολλούς δημότες αλλά και έναν σημαντικό «πνεύμονα» πρασίνου για την πόλη μας.

Στη δράση αυτή του λυκείου συμμετείχε από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μουσείων και Βιώσιμου Τουρισμού Δημήτρης Πετρόπουλος, ο οποίοςχορήγησε στους μαθητές μπλουζάκια για την εθελοντική εκστρατεία, ενώ ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αποκομιδής, Απορριμμάτων και ΚαθαρισμούΚοινόχρηστων Χώρωντου Δήμου Παναγιώτης Τζάνης, προμήθευσε με γάντια, σακούλες και είδη καθαρισμού την ομάδα των εθελοντών μαθητών.

Σκοπός  της μαθητικής πρωτοβουλίας«Let‘sdoitGreece»είναι να καταδείξει την ανάγκη καθαρισμού και προστασίας των δασών μας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς.

Share

Τελευταία άρθρα

50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει την ενίσχυση του στόλου, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των…

10 ώρες ago

Ο Θ. Βασιλόπουλος στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

14 ώρες ago

Πρόβλημα για τις νερατζιές των δήμων ο “ακανθώδης αλευρώδης”

Πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού το θέμα αυτό.

15 ώρες ago

Αντιδρά ο Δήμος Δελφών στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

"Το όχι του Δήμου Δελφών στο Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων είναι ξεκάθαρο και…

15 ώρες ago

Λήμνος: Βελτίωση των υποδομών των ακτών για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε τρεις παραλίες του Δήμου Λήμνου (Νέα Μάδυτος Μύρινας, Πλατύ, Ζεματάς Παναγιάς).

15 ώρες ago