ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία ο Ευάγγελος Τουρνάς για το νέο σχέδιο δράσης ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Επίσημη επίσκεψη στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς. Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη χώρα, για την οργάνωση και την βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Τουρνάς προήδρευσε σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα υπό τον κ. Υφυπουργό, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Ζαΐμης Φωκίων, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος Γεωργανάς Δημήτριος, ο Επιθεωρητής Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής κ. Μάζης Νικήτας, οι Διευθυντές των διευθύνσεων Δασών των νομών Δυτ. Ελλάδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσίρκας Παντελής, ο Διοικητής ΚΕΤΧ Ταξίαρχος Γεώργιος Αλεξίου, η Διευθύντρια ΔΕΔΔΗΕ κυρία Κυρσανίδη Αναστασία, ο Περιφερειακός Διοικητής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Ιωάννης Πουλημένος και η Αντιπλοίαρχος Παναγιώτα Κολοβού, ο Διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτ. Προστ. Περ. Δυτ. Ελλάδας κ. Γυφτάκης Νίκος, η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κυρία Σωτηροπούλου Μαρία, από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας ο Αρχιπύραρχος Βασίλειος Σολδάτος και οι Διοικητές των διοικήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των νομών Δυτ. Ελλάδος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Τουρνάς δήλωσε ότι το νέο επιχειρησιακό δόγμα για την αντιπυρική προστασία της χώρας έχει στόχο την ευελιξία και την αμεσότητα στα έκτακτα συμβάντα, δίνοντας έμφαση τόσο στην επίγεια ανάπτυξη των δυνάμεων, όσο και στην εναέρια επιτήρηση και προσβολή με έμφορτα αεροσκάφη. Η νέα προσέγγιση στην διαχείριση των πυρκαγιών σχεδιάστηκε με στόχο την αντιμετώπισή τους σε πρώτο χρόνο, είπε ο κ. Τουρνάς.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για  τη διαφύλαξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας έναντι των δασικών πυρκαγιών, δεδομένης της διαπιστωμένης τρωτότητας της, ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε την περαιτέρω ενίσχυση της Ε.ΜΟ.Δ.Ε. στην Πάτρα, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία μονάδας δασοκομάντος στην Τρίπολη και την Κεφαλονιά. Επιπλέον, ο κ. Τουρνάς ανέφερε ότι φέτος τα εναέρια μέσα στην Πελοπόννησο θα είναι αυξημένα.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την κρισιμότητα της στενής συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς, όπως είπε, ο καθένας ξεχωριστά διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του κινδύνου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε, να σταθεί στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την καλύτερη προετοιμασία του Μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος, ο κ. Τουρνάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ναυπάκτου, Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινίου.

Share

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

5 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

5 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

5 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

5 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

6 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

6 ώρες ago