Δε. Φεβ 26th, 2024

200 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

Έτος ορόσημο είναι το 2024 για τα Ψαρά, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού, που έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου του 1824.

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για να τιμήσει τους ηρωικούς νεκρούς του Ολοκαυτώματος, που με την ανυπέρβλητη θυσία τους χάραξαν μια από τις πιο συγκλονιστικές διαδρομές της ιστορίας της πατρίδας μας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση, που θα γίνει στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, περιλαμβάνει ομιλία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντριας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών/ ΙΤΕ κυρίας Τζελίνας Χαρλαύτη με θέμα: «Από τις θάλασσες της Μεσογείου ‘’στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη’’», καθώς και την παρουσίαση του Επετειακού Ημερολογίου των Ψαρών. που θα γίνει από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κυρία Δήμητρα Κουκίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος Μαριέττα Μινώτου και ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Σερέζης.

Σας περιμένουμε, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.