ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρου Κυρίζογλου με τον Σεβασμώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ.Ελπιδοφόρο, στο «ΔΑΜΟΥΛΑΚΕΙΟ» Δημαρχιακό Μέγαρο Αμπελοκήπων.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και αναφέρθηκε στην συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας των Αμπελοκήπων (1934-2024), την εβδομηκοστή επέτειο από την ίδρυσή του σε Δήμο και την συνένωσή του το 2011 με το γειτονικό Δήμο Μενεμένης. Επίσης ανέφερε και την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως
Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως.Ο κ. Κυριζογλου μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο τον οποίο γνώρισε ως Μητροπολίτη Προύσης όταν ο ίδιος διατελούσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων : «Η Μητρόπολή μας τηρεί από την δική σας διαποίμανση Σεβασμίωτατε κ.κ. Βαρνάβα ένα πολυσχιδές και πλούσιο κοινωνικοπρονοιακό
και πνευματικό έργο. Με τα συσσίτια, που σιτίζει καθημερινά πάνω από 7.000 συνανθρώπους μας. Είμαι συγκινημένος πολύ γιατί μαζί σας Σεβασμιώτατε κ.κ. Ελπιδοφόρε έχουμε συνεργασθεί στενά σε θέματα δύσκολα όπως την ενίσχυση της βιβλιοθήκης της Χάλκης. Συνειδητά στηρίζουμε την Εκκλησία μέσα στη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία και τώρα ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και από όποια θέση θα βρίσκομαι παντοιοτρόπως θα βοηθώ την Εκκλησία και το τεράστιο έργο της».
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη του στο Δήμο και εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια προς στο Δήμαρχο και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουνε άνθρωποι που δίνουν υπόσταση στην θέση την οποία κατέχουν και άνθρωποι οι οποίοι υποστασιάζονται οι ίδιοι από την καρέκλα. Εσείς είσαστε μεταξύ των πολύ ολίγων εκείνων που πραγματικά δίνουν αξία στο αξίωμα το οποίο κατέχουν και αυτό το έχετε αποδείξει με τα πολλά χρόνια της ευόδου υπηρεσίας σας και σας έχει διακρίνει ασφαλώς και η εκκλησία για το ήθος σας και την προσφορά σας αλλά και ο ίδιος ο λαός σας το έχει αναγνωρίσει και εξακολουθεί να σας επιβραβεύει με την εμπιστοσύνη του και την αγάπη του και την υποστήριξή του. Η δική μας σχέση δοκιμάστηκε σε δύσκολα χρόνια, ήμουν απλά ένας Ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ο κ. Κυρίζογλου μεταξύ όλων των άλλων ευεργεσιών που ήταν πράγματι υποστηρικτής της εκκλησίας, όχι μόνο της τοπικής εκκλησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σταυρουπόλεως-Νεαπόλεως εκφράζοντας το πραγματικά οικουμενικό πνεύμα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Προστρέχατε και προστρέχετε και είμαι σίγουρος ότι θα εξακολουθήσετε και στο μέλλον να το κάνετε σε κάθε ανάγκη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ακόμη και εκτός Ελλάδος».
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κυρίζογλου χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο την ειδική έκδοση του Νόμου «περί συστάσεως των Δήμων» (1834), ενώ έλαβε από αυτόν μία εικόνα του Χριστού ως Σπορέα και μία έκδοση για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1922-2022).
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην συνάντηση αυτή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβας, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αθανάσιος Παπαγεωργιου και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Προηγήθηκε επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στη δομή του Φάρου του Κόσμου στην συνοικία Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και
του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Share

Τελευταία άρθρα

Καλαμαριά: Μήνυση για δολιοφθορά σε παιδική χαρά στην πλατεία Σκρα

Μήνυση κατ’ αγνώστων υπέβαλε ο Δήμος Καλαμαριάς για τις φθορές που προκλήθηκαν σε εξοπλισμό παιδικής…

1 ώρα ago

Κοινό μέτωπο Χατζημάρκου – Αρναουτάκη για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης

Κοινό βηματισμό απέναντι στις προκλήσεις του μεταναστευτικού και στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης…

1 ώρα ago

Ασπρόπυργος: Ξεκίνησε η διάνοιξη της οδού Φυλής – Νέος οδικός άξονας 12 μέτρων

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Φυλής στον Ασπρόπυργο, ένα έργο με έντονο…

1 ώρα ago

Πλήρης αναβάθμιση για το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου

Ξεκινούν οι εργασίες για τη Β’ φάση της ανακαίνισης.

2 ώρες ago

Δήμος Νίκαιας–Ρέντη: Εθελοντική αιμοδοσία με κάλεσμα ζωής στους πολίτες

Εθελοντική αιμοδοσία με μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας–Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σε συνεργασία…

2 ώρες ago

Στο πλευρό των πληγέντων κτηνοτρόφων ο Δ. Κουρέτας

Διαβάστε τα βασικά αιτήματα που έθεσαν στον Περιφερειάρχη οι κτηνοτρόφοι και καθορίζουν την επιβίωσή τους.

2 ώρες ago