Πε. Φεβ 22nd, 2024

Παρουσίαση του βιβλίου “Μανώλης Μητσιάς Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός” στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Μίκης Θεοδωράκης”

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα παρουσιάσει το βιβλίο του Γιάννη Κούρκουλου με τίτλο “Μανώλης Μητσιάς Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός” την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη, Δημαρχείο Ηλιούπολης)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αλέξης Βάκης, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, Στρατής Παττακός, καρδιοχειρούργος, Τάκης Χριστοφίδης, ναυλομεσίτης.

Η βραδιά θα κλείσει με τον Μανώλη Μητσιά στο τραγούδι τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον  Ηρακλή Ζάκκα στο μπουζούκι

Λίγα λόγια για την έκδοση:

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις  Μετρονόμος το βιβλίο του Γιάννη Κούρκουλου «Μανώλης Μητσιάς –

Ήλιος χειμωνιάτικος, άρχοντας λαμπρός».

Μιλούν και θυμούνται στιγμές με τον  αγαπημένο ερμηνευτή, τα αδέλφια του, παιδικοί φίλοι, συγχωριανοί και συνεργάτες  και ο ίδιος ο  Μανώλης Μητσιάς αφηγείται στο συγγραφέα τη διαδρομή του από τα Δουμπιά της Χαλκιδικής στην Αθήνα.

Η έκδοση συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το εξώφυλλο σχεδίασε ο Πέτρος Παράσχης.

Μανώλης Μητσιάς. Το παιδικό μου ίνδαλμα, η αισθαντική φωνή που με σαγήνευσε και με κυρίευσε από το ξεκίνημά του στα εφηβικά μου χρόνια, ένα συναίσθημα που με τη συνεπή καλλιτεχνική του πορεία φρόντισε να το σφυρηλατήσει, να το κρατήσει αναλλοίωτο και να το επαυξήσει σε μέγιστο βαθμό σε μια πορεία πενήντα έξι, το 2023, χρόνων.

Μανώλης Μητσιάς. Ο μοναδικός. Ο άνθρωπος ο οποίος ξεδιπλώνει όλες τις ερμηνευτικές ικανότητές του και μαγεύει με τη μοναδική, την ανεπανάληπτη φωνή του.

Θεία χάρη θα έλεγε κανείς, το παιδί απ’ τα Δουμπιά της Χαλκιδικής, τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια μού έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω από πρώτο χέρι, σε βαθμό απόλυτο θα έλεγα, το πώς γίνεται κανείς διαχρονικός και μεγάλος!

Γιατί όσο σπουδαίες προδιαγραφές κι αν έχει κάποιος στον τομέα του, αν δεν είναι εξίσου, αν όχι και παραπάνω, σημαντικός άνθρωπος, τότε η πορεία του έχει ημερομηνία λήξης. Όσοι, λοιπόν, γνωρίζουν προσωπικά τον Μανώλη Μητσιά, και δεν είναι λίγοι, προσυπογράφουν ότι από τη στιγμή που τον γνώρισαν εκτίμησαν περισσότερο τον άνθρωπο Μανώλη και από αυτόν ακόμα τον αναντικατάστατο και παράλληλα ανυπέρβλητο καλλιτέχνη.