Πα. Μάι 17th, 2024

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Αγγελούδη: Συμφώνησαν σε 4+3 εμβληματικά έργα για τη Θεσσαλονίκη

Οι προτεραιότητες σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θεσσαλονίκης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχαν πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Η συνάντηση δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική αλλά ο Στέλιος Αγγελούδης μπήκε στον πυρήνα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο δήμος και ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες συζήτησαν για περίπου μία ώρα, τέθηκαν όλα τα ζητήματα και όπως τόνισαν σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, συμφώνησαν σε 4+3 εμβληματικά έργα για τη Θεσσαλονίκη. Πρώτον την αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Βαρδαρίου και της πλατείας Διοικητηρίου καθώς επίσης και την επέκταση του ντεκ στην παλιά παραλία.

Ως προς τα έργα, για τα οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, συμφωνήθηκε η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η επέκταση του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.

Τα μεγάλα έργα που συμφώνησαν να δρομολογηθούν άμεσα στη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την συνάντησή τους, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τέσσερα σημαντικά έργα για τα οποία συμφώνησε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης ώστε να προχωρήσουν άμεσα, τα οποία είναι η αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Βαρδαρίου, της πλατείας Διοικητηρίου και η κατασκευή του deck στην παλιά παραλία. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να προχωρήσει ταχύτατα η αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας.

“Συζητήσαμε για το κυρίαρχο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, το ζήτημα της καθαριότητας και θα διερευνήσουμε τρόπους ώστε να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή για να δοθεί η λύση” τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. Πρόσθεσε, ότι συζήτησαν για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης που θα επηρεάσουν την καθημερινότητα της πόλης, ώστε με κοινή γραμμή και στενή συνεργασία να αντιμετωπιστούν τα οποιαδήποτε ζητήματα.

“Χαίρομαι που στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Αγγελούδη υπάρχει ένα πνεύμα συμφωνίας και συναντίληψης” είπε ο περιφερειάρχης καταληκτικά.

Αγγελούδης: Ξεκινάει μια στερεή, αποτελεσματική και δημιουργική συνεργασία με την Περιφέρεια

Από πλευράς του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι για τη σημερινή συνάντηση προσερχόμενος στο γραφείο του περιφερειάρχη ήταν “αισιόδοξος”, όμως πλέον είναι “βέβαιος ότι η συναντίληψη στα μικρά και μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης, θα δώσουν στην πόλη την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότητα που χρειάζονται”.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι έλαβε εκτενή αναφορά από τον κ. Τζιτζικώστα ώστε το 2024 να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις για τα μεγάλα έργα της πόλης που προαναφέρθηκαν, συν την επέκταση του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας. “Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κ. Τζιτζικώστα γιατί φαίνεται ότι ξεκινάει μια στερεή, αποτελεσματική και δημιουργική συνεργασία” είπε κλείνοντας.