Πε. Δεκ 7th, 2023

Την Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου “Ενέργεια και Γεωπολιτική”

Ενέργεια και Γεωπολιτική βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην κορυφή της ατζέντας των διεθνών σχέσεων και πολιτικών καθώς η διαχείριση και ανάπτυξη των κατά τόπους ενεργειακών πόρων συνιστούν πλέον βασική παράμετρο του όλου πολυδιάστατου γεωπολιτικού τοπίου.

Είναι πλέον γεγονός ότι στη νέα γεωπολιτική σκακιέρα που στήθηκε με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο η χώρα μας διεκδικεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Διεθνείς σχέσεις που τους τελευταίους μήνες μας αφορούν όλους και θέλουμε να γνωρίζουμε τα μυστικά τους.

Η δικηγόρος, διεθνολόγος, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά κ. Αλιγιζάκη Ασπασία (Σίσσυ) εν μέσω των δημοτικών εκλογών, όπου θα είναι εκ νέου υποψήφια δημ. συμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη, παρουσιάζει τη Δευτέρα, στις 2 Οκτωβρίου,(έναρξη του ακαδημαϊκού έτους) στις 18.30 στο ΕΒΕΠ (πλησίον του ΗΣΑΠ Πειραιά) το νέο της βιβλίο για το Δίκαιο της Ενέργειας και τη σχετική Γεωπολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων (με επίκεντρο την περιοχή) μας.

Ομιλητές στη Συζήτηση θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης και ο τ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και οι έγκριτοι διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά Αθανάσιος Πλατιάς, Αριστοτέλης Τσιαμπίρης και Νικόλαος Φαραντούρης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕBEΠ) Βασίλης Κορκίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μικρή δεξίωση.