Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Στη Χειμάρρα τη Δευτέρα ο Μπακογιάννης – Θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση της Ομογένειας υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης του Φρέντυ Μπελέρη

Στο πλευρό της ελληνικής Ομογένειας της Χιμάρας που διεκδικεί την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου της, Φρέντη Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του, θα βρεθεί στις 14 Αυγούστου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με πρωτοβουλία της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» διοργανώνεται την προσεχή Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 18:00 στον Κεντρικό Πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χιμάρα, μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός Νόμος για την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη. Ο Δήμαρχος Αθηναίων θα βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης -συμπαράστασης στον εκλεγμένο δήμαρχο που παραμένει προφυλακισμένος, προκαλώντας προβληματισμό για τους πραγματικούς λόγους της δίωξής του. Η παρέλευση της προθεσμίας «νομιμοποιεί» την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προχωρήσει στην επανάληψη των εκλογών.

Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται – Η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της

Η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της Αθήνας στον αγώνα του Φρέντη Μπελέρη,της οικογένειας του, αλλά και της ομογένειας στη Χιμάρα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο αμέσως μετά τη σύλληψή του από τις αλβανικές αρχές και ενώ ήταν φαβορί για την εκλογή του.

«Στεκόμαστε δίπλα στον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη. Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται», ήταν η πρώτη ανάρτηση του Κ. Μπακογιάννη.

Λίγες μέρες αργότερα ο Δήμαρχος Αθηναίων εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ψήφισμα συμπαράστασης στο οποίο επισημαίνονταν η ανάγκη συμμόρφωσης της Αλβανίας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αναφερόταν ότι «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

«Η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου», ανέφερε το ψήφισμα, καθώς τότε μαζί με τον Φρέντη Μπελέρη κρατείτο και ο Αντιπροέδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελής Κοκαβέσης.

Υπενθυμίζεται πως το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε γίνει δεκτό κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη), του ΚΚΕ (Λαϊκή Συμπαράταξη Αθήνας) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για την Αθήνα, ενώ υπέρ τάχθηκε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ».

Παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος Μπελέρης, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο Πρόεδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας.