Πα. Μάι 3rd, 2024

ΑΣΕΠ: Δύο μεγάλες προκηρύξεις για πρόσληψη 6.812 μονίμων υπαλλήλων

To ΑΣΕΠ θα εκδώσει, έως την 8 Ιουλίου, δυο μεγάλες προκηρύξεις, για πρόσληψη 6182 μονίμων υπαλλήλων από τους 14.837 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού της 4ης Μαρτίου 2023.

Θα προσληφθούν 4.300 υπάλληλοι Πανεπιστημιακής και 1.882 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Ο αριθμός των θέσεων που προκηρύσσεται αντιστοιχεί στις προκηρύξεις που εκδίδει το ΑΣΕΠ σε μια διετία. Οι υπόλοιποι από τους επιτυχόντες που δεν θα προσληφθούν το 2023, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για τις προκηρύξεις που θα βγουν το 2024 και το 2025, με βάσει τον προγραμματισμό των προσλήψεων που θα εγκρίνει τον Σεπτέμβριο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τον Ιούλιο ολοκληρώνεται η αποστολή των αιτημάτων των φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο προγραμματισμός των προσλήψεων που θα εγκριθεί τον Σεπτέμβριο, θα αποσταλεί στη συνέχεια στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να αρχίσει η επεξεργασία των νέων προκηρύξεων στα ίδια «βήματα» με όσες έχουν μέχρι τώρα εκδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, στις προκηρύξεις των διαφόρων φορέων, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι και όσες είναι επιτυχόντες στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και έχουν εγγραφεί επιτυχώς στο Μητρώο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός ήταν ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε με τόσο μεγάλο αριθμό εξεταζομένων. Από το 2024 και στο εξής, η ψηφιακή τεχνολογία παρέχει νέα εργαλεία τα οποία σκοπεύει το ΥΠΕΣ να αξιοποιήσει, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τον χρόνο αναμονής για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Περικλής Καπετανόπουλος