Σα. Απρ 20th, 2024

Έντονο παρασκήνιο στον δήμο Καλλιθέας: Η επεισοδιακή σχέση Τσίπρα – Ασκούνη και ο «πόλεμος» ανακοινώσεων

Και ενώ συνεχίζονται οι παρασκηνιακές ζυμώσεις για αυτοδιοικητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στον δήμο Καλλιθέας, για τις εκλογές του Φθινοπώρου , κάποιοι διερωτώνται  αν είναι εφικτή αυτή η συνεργασία, με «πράσινους» υποψήφιους  της Χαριλάου Τρικούπη , όπως ο υποψήφιος  Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν,  σε μετωπική σύγκρουση, στο παρελθόν, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα .

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με βαρείς χαρακτηρισμούς και ανταλλαγή πυρών, ακολούθησε, μετά  την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα  περί «φθαρμένων Βλαχοδημάρχων που είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ» , προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ασκούνη .

Ανακοίνωση Κώστα Ασκούνη:

Σε επίσημη ανακοίνωση του ο Κώστας Ασκούνης κατηγορεί τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ότι ξαναδιαιρεί τους δημάρχους  ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές,  «χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του 50΄και του 60΄» και ότι επιλέγει την «πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ  «αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού. Η αναφορά του κ.Τσίπρα , σε βλαχοδημάρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ , που πρέπει να σαρωθούν και άλλα πολλά , δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση , το θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της» .

Με την αναφορά του αυτή ο κ.Τσίπρας δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδημάρχους , αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς .

«Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων , οι εκλεκτοί , είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωρίζει τον εαυτό του στους «βλαχοδημάρχους»

«Το ότι αναγνωρίζει τον εαυτό του  στους βλαχοδημάρχους και διαμαρτύρεται είναι θέμα αυτογνωσίας ….

Ο κ. Ασκούνης με μια ασυνήθιστη δήλωση , τύπου κυβερνητικού εκπροσώπου , επιλέγει να καταγγείλει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ .

Ασυνήθιστη , επειδή τόσα χρόνια μας έχει συνηθίσει σε υποτονικές και ενδοτικές δηλώσεις , όταν οι κυβερνήσεις που συνεργάζεται , οδηγούν την Αυτοδιοίκηση στο τέλος της .Τότε, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεχνάει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού που επικαλείται . Τότε ,ξεχνάει τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων που οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση . Τότε , γενικά ξεχνάει ότι είναι δήμαρχος και λειτουργεί ως κομματικός βαστάζος , που αποστολή του είναι να καταλαγιάζει την οργή των αιρετών ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές»  χαρακτηρίζοντας στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ,   «ειρωνεία ένας αυλάρχης των μνημονιακών κυβερνήσεων και συνένοχος στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε κρατική υπηρεσία και παράρτημα του ΤΑΙΠΕΔ , να επικαλείται με στόμφο τη χειραφέτηση της».

Εν τέλει αυτοί οι δύο πως θα συνεργαστούν; 

Aνάγκα και θεοί πείθονται