Κυ. Απρ 21st, 2024

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ σε μεγάλους δήμους της χώρας (Ονόματα)

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Μαΐου, εντείνονται οι ρυθμοί στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιλεγούν τα πρόσωπα που θα κατέλθουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την στήριξη του κόμματος. Παρότι ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηριχτούν κεντρικά υποψηφιότητες στις πρωτεύουσες των νομών, όπου το αποτέλεσµα παίζει παραδοσιακά καθοριστικό ρόλο στη διαµόρφωση των εντυπώσεων και των πολιτικών ισορροπιών σε κάθε αυτοδιοικητική εκλογική αναµέτρηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kalpi19.gr, πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση συσκέψεις στα γραφεία της ΝΔ υπό τους Νικήτα Κακλαμάνη και Λευτέρη Αυγενάκη, για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι των δήμων της επικράτειας οι οποίοι μπορούν να συσπειρώσουν την παράταξη στο μεγαλύτερο βαθμό και να κατέλθουν στην «μάχη» της 26ης Μαΐου με προοπτική πρωτιάς.

Μέχρι τώρα από αυτές τις διαδικασίες έχουν αναδειχθεί τα πρώτα πρόσωπα, τα οποία διακρίνονται για την επαγγελματική  και επιστημονική τους επάρκεια, όπως και για την  κοινωνική απήχηση που έχουν  στις  περιφέρειες  τους και παράλληλα προέρχονται από τη  ΝΔ, διακρινόμενοι για την προσφορά τους στα τοπικά δρώμενα.μ

Δεδομένη είναι στήριξη στην υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει «κλειδώσει» για τον δήμο Αθηναίων  και αναμένεται την ερχόμενη Δαυτέρα η επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα, όπως σχολιάζουν έμπειροι αυτοδιοικητικοί η υποψηφιότητα Μπακογιάννη έχει αναπτύξει ήδη μεγάλη δυναμική.

Την στήριξη της ΝΔ έχει εξασφαλίσει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία αποτέλεσε έκπληξη στις προηγούμενες εκλογές, καταγράφοντας σπουδαία νίκη έναντι του π. δημάρχου Κωνσταντίνου Σιμιτσή. Στην Αλεξανδρούπολη η ΝΔ θα στηρίξει τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη, ο οποίος κατέχει την δημαρχία από το 2010. 

 

Στον δήμο της Λαρισσαίων η Πειραιώς θα στηρίξει την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την επίσκεψή του Λάρισα. Η επιλογή της κας Καραλαριώτου φαίνεται να διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης, ενώ η συμπόρευσή της με τον Θανάση Μαμάκο απέσπασε θετικά σχόλια από την ΝΔ.

Ρένα Καραλαριώτου

Τον δήμο Κομοτηνής θα διεκδικήσει με «γαλάζια» στήριξη ο πρόεδρος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος αποτελεί φρέσκο πρόσωπο αλλά παράλληλα αξιόλογο και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Στο ίδιο πνεύμα ο «εκλεκτός» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δήμο Χανίων είναι ο Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος από νωρίς έχει λάβει την αμέριστη υποστήριξη της Πειραιώς.

       

Στην Φλώρινα η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο, εκτιμώντας την μακρόχρονη αυτοδιοικητική του εμπειρία, καθώς το 2007 εκλέχθηκε νομάρχης Φλώρινας, ενώ από το 2010 κατέχει τον δημαρχιακό θώκο Φλώρινας, παράγοντας σπουδαίο έργο. Σημειώνουμε ότι ο κ. Βοσκόπουλος αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, καθώς είναι ενεργό μέλος του κόμματος από το 1984. Στην Βέροια υποψήφια για τον δήμο θα είναι η π. βουλευτής, Γεωργία Μπατσαρά, η οποία αν και τα τελευταία χρόνια εκλεγόταν στην βουλή είναι από τα πρόσωπα που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, αντινομάρχης και περιφερειακός Σύμβουλος.

 

Το «γαλάζιο» χρίσμα για τον δήμο Άρτας εξασφάλισε ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος στις εκλογές του 2014 πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στον Παύλο Στασινό. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί η Πειραιώς στον δήμο Ηγουμενίτσας, στηρίζοντας εκ νέου τον δήμαρχο Γιάννη Λώλο.

   

Στη θεσσαλική πρωτεύουσα, η στήριξη του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου ήταν μονόδρομος, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στην τοπική κοινωνία, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2002, ενώ η θητεία του ως δήμαρχος Τρικκαίων έχει θετικό πρόσημο.

Στην Καρδίτσα την «γαλάζια» στήριξη έχει εξασφαλίσει από νωρίς ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, όπως και ο π.. βουλευτής και νυν δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης.

    

Ο Γιώργος Παπαναστασίου θα είναι και πάλι ο εκλεκτός της ΝΔ στον δήμο Αγρινίου, έχοντας και αυτός επιτυχημένη πορεία στην περιοχή του, πράγμα που εκτιμάται από τους επιτελείς της Πειραιώς.

Στον δήμο Ζωφράφου, η ΝΔ κατεβάζει ένα ισχυρό «όπλο» απέναντι στην Τίνα Καφατσάκη, προκειμένου να ανακτήσει τον χαμένο δήμο. Ο λόγος για το μέλος ΠΕ της ΝΔ, Βασίλη Θώδα, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε παρουσία πλήθους βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.

Τέλος, για τον δήμο Βριλησσίων, ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του ο π. υπουργός της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επίσης έχει λάβει το “χρισμα” της Πειραιώς, πράγμα που ανέφερε και ο ίδιος στην ομιλία του.