Το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» του Τμήματος Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που σημείωσε στον χειμερινό κύκλο, ξεκινά και πάλι το εαρινό εξάμηνο με δύο νέες θεματικές ενότητες μαθημάτων. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα, που ενδιαφέρουν τους δημότες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τους δίνουν πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.
Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκινούν στις 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 έως τη συμπλήρωση των τμημάτων. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ.
Οι δύο θεματικές ενότητες θα διεξαχθούν δια ζώσης στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου) και είναι οι ακόλουθες:
1) ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ«Καταναλωτές, Εργαζόμενοι και Παραγωγοί – Συμπεριφορές, Δικαιώματα και Υποχρεώσεις», που θα ξεκινήσει τη Τρίτη 28 Μαρτίου και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 18:00-20:00, με συντονιστή τον κύριο Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ., Κοσμήτορα Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
2) Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ. ΑΠΟ “ΖΗΝ ΣΤΟ “ΕΥ ΖΗΝ”, που θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 30 Μαρτίου και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 18:00-20:00, με συντονίστρια την κυρία Αξιωτίδου Αιμιλία, Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχοπαιδαγωγό, Επιστημονικό Συνεργάτη Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών) με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας. Μετά το τέλος των μαθημάτων, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313318663.
Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…
Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…
Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…
Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…
Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…
Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…