Σα. Απρ 20th, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο με τις αυτοδιοικητικές επιλογές στην Αιτωλοακαρνανία – Γιατί διχάζει τα στελέχη του κόμματος η περίπτωση Τραπεζιώτη

Όταν αποσύρθηκε από την κούρσα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις διεργασίες που γίνονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς στον Δήμο Αγρινίου

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αυτοδιοικητικές επιλογές στην Αιτωλοακαρνανία , και ειδικότερα στη μεγαλύτερη πόλη του νομού, το Αγρίνιο.

Μετρήσεις που έχουν διενεργηθεί δείχνουν τον νυν δήμαρχο, Γιώργο Παπαναστασίου, ως φαβορί για επανεκλογή στις φετινές κάλπες και στο γεγονός αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ότι παίζει χωρίς αντίπαλο.

Στο τραπέζι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει διάφορα ονόματα προσώπων -και με ΠΑΣΟΚικές ρίζες-, που μέχρι στιγμής δεν ενθουσιάζουν, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει χώρο στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς,δεδομένου ότι η Χριστίνα Σταρακά έχει στραφεί στην υποψηφιότητά της στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον πρώην δήμαρχο Θεστιέων, Δημήτρη Τραπεζιώτη (φωτ.), η περίπτωσή του διχάζει τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι είναι υπέρ της στήριξής του, ενώ μια μεγάλη μερίδα δεν φαίνεται να ξεχνά τη στάση του στις δημοτικές εκλογές του 2019, όταν αποσύρθηκε από την κούρσα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις διεργασίες που γίνονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς στον Δήμο Αγρινίου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’e-ota’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά»