ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Παπαστεργίου με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Leendert Verbeek.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αφού ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την επίσκεψη τους στην ΚΕΔΕ, τόνισε πως είναι ύψιστης προτεραιότητας η ενδυνάμωση των τοπικών Αρχών, προκειμένου να επιτευχθούν αναπτυξιακοί στόχοι αλλά και στόχοι κοινωνικής συνοχής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εξήρε το έργο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην κοινή προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που παρατηρείται μεταξύ των πολιτών, των Τοπικών Αρχών και των Κεντρικών Κυβερνήσεων.

Δήλωσε μάλιστα πως η ΚΕΔΕ συνδράμει έμπρακτα και σε όλα τα επίπεδα στην προσπάθεια οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους πολίτες αναγνωρίζοντας πως αυτό είναι το ουσιαστικότερο βήμα που πρέπει να γίνει ώστε οι πόλεις να αποκτήσουν ανθεκτικότητα στις κρίσεις και να δημιουργήσουν ανάπτυξη.

Ο κ. Verbeek επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού είναι ο εγγύτερος προς τον πολίτη θεσμός και αποτελεί ουσιαστικά την εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας σε μια εποχή έντονων και πολλαπλών κρίσεων.

Στη συνάντηση εκφράστηκε και το αμοιβαίο ενδιαφέρον να διεξαχθεί στην Αθήνα τους επόμενους μήνες, η συνεδρίαση του διευρυμένου προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ΚΕΔΕ συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Κουκάς Δήμαρχος Μυκόνου και Αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, ο Rafael Benitez, Διευθυντής Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος πρόεδρος του επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ, και άλλα υπηρεσιακά στελέχη των δυο οργανισμών.

Τελευταία άρθρα

Νέο λεωφορείο στο δημοτικό στόλο Αλίμου

Από αύριο βγαίνει στην κυκλοφορία!

15 ώρες ago

Παραδίδεται στο κοινό το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

16 ώρες ago

Δήλωση Δημάρχου Πάρου σχετικά με την προσαγωγή του στις Δικαστικές Αρχές Σύρου

"Σέβομαι απόλυτα τις νομικές διαδικασίες, δεν μπορώ όμως να μην δηλώσω την απογοήτευσή μου για…

16 ώρες ago

Eκτεταμένα έργα οδικής ασφάλειας στην Πεντέλη από την Περιφέρεια Αττικής

Παρεμβάσεις σε πέντε βασικούς οδικούς άξονες της Παλαιάς Πεντέλης.

17 ώρες ago

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ηλιούπολη

Θα υλοποιηθεί από τον αναπτυξιακό φορέα της Περιφέρειας «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.».

18 ώρες ago

Δωρεάν μετακινήσεις συνταξιούχων στη Λέσβο

Πιλοτικό πρόγραμμα για μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου μέσω διάθεσης προσωποποιημένων για ένα τρίμηνο…

18 ώρες ago