ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πρόεδρος του ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», όπου χρέη προέδρου αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Ειδικότερα, μετά το «ξήλωμα» του προηγούμενου Δ.Σ., στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» τοποθετήθηκαν επίσης ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, ο πρώην διευθυντής της ΜΕΘ του Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Ιωάννης Παπαδάτος, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, η ψυχολόγος Έρρικα Οικονόμου, ο πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η «Χαρά», Ανδρέας Ζομπανάκης, και ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, διευθυντής του γραφείου της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στην «Κιβωτό του Κόσμου», και μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αντικαθιστά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Για την αλλαγή αυτή, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, θέτει σε εφαρμογή τη διάταξη που η ίδια εισηγήθηκε και ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022 (άρθρο 67 Ν. 4921/2022). Με τη διάταξη αυτή επιτρέπεται η προσωρινή αλλαγή της διοίκησης σε ιδιωτικούς προνοιακούς φορείς σε περίπτωση σημαντικής υποβάθμισης της εύρυθμης λειτουργίας τους. «Εφαρμόζουμε μια διάταξη για έκτακτη αλλαγή στη διοίκηση κοινωνικών δομών που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες έχοντας απέναντι πολλούς. Μια διάταξη που πολεμήθηκε, αλλά χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος εμμείναμε σε αυτήν. Τώρα είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Είναι μια διάταξη που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είμαστε ενώπιον αυτών και πρέπει να δράσουμε για την προστασία των παιδιών», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Οι καταγγελίες που έχουν γίνει για κακοποιητικές συμπεριφορές είναι πολύ σοβαρές και έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής και η εμπιστοσύνη όλων μας προς αυτή. Γιατί η δομή είναι τα παιδιά της, είναι οι εργαζόμενοί της, είμαστε όλοι εμείς (εθελοντές, δωρητές, χορηγοί) που έχουμε στηρίξει και πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιλέχθηκαν άτομα υψηλού κύρους, με τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην παιδική προστασία».

Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους κάτωθι:

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί Για Το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS
Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»
Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής υπουργικού Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος. Το νέο Δ.Σ. καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. «Τα νέα μέλη του Δ.Σ. αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στη διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αντεπεξέλθουν. Ως υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της “Κιβωτού”, για όλους μας», δήλωσε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τελευταία άρθρα

“Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια”: Ανακοίνωση των Αρχαιολόγων για τη γαμήλια δεξίωση της κόρης των Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στο Νιόκαστρο της Πύλου

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των αρχαιολόγων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξένησε ιδιωτική…

3 ώρες ago

Ισίδωρος Μάδης: «Η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη»

Την ανάγκη η χώρα να επενδύσει ουσιαστικά στην πρόληψη και όχι μόνο στη διαχείριση των…

5 ώρες ago

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

8 ώρες ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

8 ώρες ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

8 ώρες ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

8 ώρες ago