Σα. Απρ 20th, 2024

Δήμος Μυκόνου: Κάλεσμα ενότητας από τον Κουκά – Ανακοίνωσε ως νέο αντιδήμαρχο τον Αλέκο Βαμβακούρη (Κορνίβα)

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έχει πάρει φόρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και δεν το κρύβει. Ανακοίνωσε την τοποθέτηση στη θέση του αντιδημάρχου καθημερινότητας του Αλέκου Βαμβακούρη, γνωστού και ως Κορνίβα.

Υπό διάλυση η παράταξη Βερώνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαμβακούρης είναι από τα μακροβιότερα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νησί της Μυκόνου, με μεγάλη εμπειρία και απήχηση στην τοπική κοινωνία. Στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Χρήστου Βερώνη, του οποίου η παράταξη βρίσκεται, στην κυριολεξία, υπό διάλυση καθώς λίγες ημέρες πριν ο νυν δήμαρχος ανακοίνωσε άλλον έναν πρώην δημοτικό του σύμβουλο, τον Σπύρο Αποστόλου, ως Εντεταλμένο Σύμβουλο Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Στη σημερινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Μυκόνου αναφέρει:

«Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Η πολιτική αυτή αρχή χαρακτήρισε την ομάδα μας, την «Πρωτοβουλία Δράσης», από την πρώτη μέρα, που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ειδικά τώρα, που η σημερινή συγκυρία του υπέρ τουρισμού απαιτεί συνθέσεις και εφόσον βέβαια συμφωνούμε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Όταν δηλαδή υπάρχει πραγματική διάθεση και ειλικρινή θέληση συνεργασίας.

Τότε, λοιπόν ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Γι αυτό και σήμερα ανακοινώνω τον ορισμό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αλέκου Βαμβακούρη (Κορνίβα) ως Αντιδημάρχου Καθημερινότητας. Ο Αλέκος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, δεν μπορεί να του αμφισβητήσεις την εργατικότητα και τη διάθεσή του για προσφορά.

Το νησί, μας χρειάζεται όλους και η δημοτική μας αρχή με πράξεις θα αξιοποιήσει όποιον πραγματικά θέλει να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια. Και αυτό είναι μια ανοικτή πρόσκληση προς όλους.»