Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Βριλησσίων: Τα «παζαρέματα» για τις εκλογές και τα σχέδια του νυν δημάρχου

Έντονα τα παρασκηνιακά «παζαρέματα» στα Βριλήσσια, μεταξύ τριών κορυφαίων δελφίνων, για τη διαδοχή του Δημάρχου, Ξ. Μανιατογιάννη ο οποίος οδεύει προς παραίτηση, προκειμένου να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ. Στα «ζυμωτήρια» ακούγεται ότι οι αντιδήμαρχοι Βούλα Αρσένη (ΣΥΡΙΖΑ – περιβάλλον Ξενογιαννακοπούλου), Κώστας Βαφειάδης (περιβάλλον Σπίρτζη) και ο  γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, με επαφές στη δεξιά πτέρυγα, αναζητούν μια φόρμουλα που δεν θα αφήσει κανέναν τους, εκτός εξουσίας.  Το «σχέδιο» θέλει τους Λύτρα – Αρσένη να μοιράζονται  την επόμενη, πενταετή δημαρχική θητεία (2,5+2,5 χρόνια) κι ο Κ. Βαφειάδης να γίνεται Δήμαρχος ως τις εκλογές και έπειτα να αναλάβει σημαντικό πόστο εξουσίας.

Άγνωστη παραμένει πάντως, η άποψη του Δημάρχου Μανιατογιάννη ο οποίος πλέον αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, για την εκλογή του στη Βουλή.

Επίσης ενδιαφέρον προκαλεί η… «εξαφάνιση» του άλλου αντιδημάρχου, Αλ. Μαυραγάνη, που πολλοί θα περίμεναν να δώσει ηχηρό παρόν στις διεργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κομβικό ρόλο στην περιοχή θα διαδραματίσει ο νέος «γαλάζιος» υποψήφιος Γιάννης Πισιμίσης ο οποίος ήδη από τις προηγούμενες εκλογές έδωσε σαφές μήνυμα για προοπτικής νίκης.

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο e-ota της Εφημερίδας Παραπολιτικά