Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευ. Μπουρνούς στο E-ota: Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

* Στον Σωτήρη Πολύζο
Ο δημάρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας στο e-ota αναφέρεται στα έργα υποδομής και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Άρχής,  στη φονική πυρκαγιά του 2018 και γιατί ο ίδιος βρίσκεται στη λίστα των κατηγορουμένων και τέλος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τον στόχο του.
 
 Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 
1
1.Ο δήμος Ραφήνας- Πικερμίου βρίσκεται τελευταία σε κάθε κυβερνητική εξαγγελία.
Έχετε γίνει πόλος έλξης μεγάλων έργων υποδομής στρατηγικής σημασίας. Πως ξαφνικά “γύρισε” ο τροχός;
Με πολύ δουλειά, σχεδιασμό και επιμονή.
Οι εθνικής σημασίας εξαγγελίες οδικών έργων ( επέκταση Αττικής οδού), Προαστιακός, Ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός, Παραολυμπιακό Κέντρο, Δίκτυο φυσικού αερίου με υδρογόνο, τηλεμετρίας στην ύδρευση, συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στα οχήματα, Μονάδα Επεξεργασίας Βιο-Αποβλήτων είναι μόνο μερικά από τα έργα, που ιδίως μετά τη φωτιά του 2018 κερδίσαμε για τον τόπο και τους πολίτες με σχέδιο και όραμα να φτιάξουμε ένα τόπο με βιώσιμη ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για τους πολίτες. Αλλά δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα. Είναι και οι καθημερινές μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και ομορφαίνουν τον τόπο μας. Και ακριβώς έτσι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και της περιοχής μας.
2. Αναφέρατε τη φωτιά του 2018.
Τι γίνεται με την υπόθεση αυτήν γιατί τελευταία ακούγονται φωνές.
Η δράση σας  γνωστή και το έργο σας μεγάλο, εκείνη την περίοδο.
Γιατί είστε μέσα στον κατάλογο του κατηγορουμένων;
Η δίκη αρχίζει τέλος Οκτωβρίου. Κρίθηκε ότι πρέπει να διερευνηθούν πιθανές παραλείψεις  της διοίκησης, που κατά την γνώμη μας δεν υπάρχουν σε επίπεδο αυτοδιοικητικό.
Αντιθέτως υπάρχει μία τεράστια συνεισφορά στην κοινωνία που αξιολογήθηκε στις εκλογές του ’19 , δίνοντας στη δημοτική μας  παράταξη ποσοστά της τάξεως του 50% στην “καμένη” Ραφήνα.
Η φονική φωτιά του 2018 υπήρξε μια τραγωδία, μέσα στην οποία υπάρχει μεγάλος πόνος και θλίψη ανθρώπων, αλλά υπάρχει και από κάποιους -ελάχιστους ευτυχώς- εκμετάλλευση του επιθετικού χαρακτηρισμού “πυρόπληκτος”, με σκοπό την “κατάκτηση” προνομίων και χρημάτων.
Η κοινή γνώμη ξέρει καλά τι έχει συμβεί και πιστεύω ακράδαντα ότι η δικαστική διαδικασία που ξεκινά θα αναδείξει την αλήθεια, πιθανές ευθύνες κάποιων, αλλά και την πλήρη απαλλαγή της αυτοδιοίκησης από όσα προσπαθούν κάποιοι να της προσάψουν για διάφορους προσωπικούς λόγους.
3.Η δημοτική σας αρχή επενδύει  στην αλλαγή της ποιότητας ζωής αλλά και στα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Πώς προέκυψε μια τέτοια πολυδιάστατη ενασχόληση  σε τόσους τομείς;
Μέλημά μας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η απορρόφηση κάθε δυνατού κονδυλίου, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά πρωτόκολλα χρηματοδοτήσεων για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στον τόπο μας αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες μας. Εργαζόμαστε με το Πράσινο Ταμείο σε μεγάλα έργα ανάπλασης ( βλέπε πλατεία Διώνης), με τα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης” και Φιλόδημος II, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και απευθείας ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να υλοποιήσουμε υποδομές και να  αποκτήσουμε τεχνογνωσία σε καινοτομίες.
Ένας μικρό-μεσαίος Δήμος στην Αττική, κορυφαίος στη χώρα στην ανακύκλωση και στα βιοαπόβλητα.
Πώς γίνεται αυτό;
Με δουλειά, ευαισθητοποίηση των πολιτών, επιμονή  και σχέδιο .Κληροδοτούμε με αυτόν τον τρόπον ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μας, μειώνοντας τα σύμμεικτα απορρίμματα που πάνε για ταφή.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια επενδύουμε κυρίως στα παιδιά και εκπαιδεύουμε τους πολίτες
Μικροί και μεγάλοι εν δράση.
Σε ένα χρόνο περίπου θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Να θεωρήσουμε την υποψηφιότητα σας δεδομένη;
Ως Δημοτική Αρχή θεωρώ ότι έχουμε πετύχει πολλά και έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε αποδείξει ότι υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις μας και κυρίως ότι έχουμε όραμα για τον τόπο μας. Το 2023 προφανώς και θα ξαναζητήσω την εντολή από τους δημότες της Ραφήνας και του Πικερμίου. Και να είστε σίγουρος ότι η επόμενη εντολή που θα λάβουμε από τους πολίτες θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.
Γιατί οι δημότες μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η Δημοτική αρχή δεν σταμάτησε να δουλεύει σκληρά και επι της ουσίας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διοίκηση .