Σα. Απρ 27th, 2024

Το τετ α τετ του δημάρχου Μυκόνου Κ. Κουκά με τη Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά

Στην έδρα της πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε το 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η σημασία της επαναβεβαίωσης των αξιών, της κληρονομιάς και του διαλόγου στις ίδιες τις ρίζες της ευρωπαϊκής ταυτότητας και στην καρδιά των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου.

Εκεί μεταξύ άλλων συμμετείχε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ως αντιπροέδρος στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης όπου είχε «θερμή» συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία βρισκόταν ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ελλήνων βουλευτών. Οι δυο τους συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων τονίζοντας την ανάγκη συστηματικής προώθησης των ελληνικών θέσεων αλλά και την τόνωση της πολιτιστικής εξωστρέφειας, ειδικά στη σημερινή συγκυρία.

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο δήμαρχος Μυκόνου σημείωσε:

«Η συζήτηση με την Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis μια μαχήτρια της ζωής και πολύπειρη πολιτικός είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στην έδρα της, στα Χανιά, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο 11th Cultural Routes of the Council of Europe programme of the Council of EuropeAnnual Advisory Forum. Ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών των Ελλήνων βουλευτών και αυτοδιοικητικών Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europeστο Συμβούλιο της Ευρώπης τονίσαμε την ανάγκη συστηματικής προώθησης των ελληνικών θέσεων αλλά και την τόνωση της πολιτιστικής εξωστρέφειας, ειδικά στη σημερινή συγκυρία.

Μιλήσαμε όμως και για τη νησί μας τη Μύκονο που επισκέπτεται η ίδια από μικρή ηλικία, καθότι ο πατέρας της και αγαπούσε και προσέφερε πολλά στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο αυξημένο στεγαστικό πρόβλημα ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους και συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ανάγκη κατασκευής κατοικιών με δημόσια και ιδιωτικά κεφαλαία ώστε να επιλυθεί οριστικά αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Οι απόψεις της και οι συμβουλές της πάντα πολύτιμες»