Σα. Απρ 20th, 2024

Μύκονος: Πλήθος κόσμου στο πανηγύρι της Άνω Μεράς – Το άλλο «πρόσωπο» του νησιού που απόλαυσαν ντόπιοι και επισκέπτες

Σε μια ξεχωριστή βραδιά για το νησί της Μυκόνου εξελίχτηκε το πανηγύρι της Άνω Μεράς όπου γιόρταζε η Μονή της Παναγιάς της Τουρλιανής.

Μυκονιάτες και επισκέπτες του νησιού ενώθηκαν σε ένα ξέφρενο γλέντι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους παραδοσιακής νησιώτικης μουσικής.

Το άλλο «πρόσωπο» της Μυκόνου όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά έχει μεγάλη απήχηση τόσο στη νεολαία όσο και σε τουρίστες από κάθε γωνιά της χώρας – και όχι μόνο – που χθες έδωσαν το παρών και γλέντησαν με την ψυχή τους στην πλατεία της Άνω Μεράς.


Η γιορτή της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ένωσε Μυκονιάτες και επισκέπτες χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας κ.Αμφιλόχιου παρουσία του ποιμενάρχη Μητροπολίτη  Σύρου κ.Δωρόθεου του Β´.

Ο δήμαρχος που ενώνει

Το τραπέζι  που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα ήταν αυτό του δημάρχου του νησιού Κωνσταντίνου Κουκά ο οποίος γλέντησε μαζί με τους συντοπίτες του, δημοτικούς συμβούλους καθώς και με τους τρεις βουλευτές της ΝΔ στις Κυκλάδες, τον Γιάννη Βρούτση, την Κατερίνα Μονογυιού και τον Φίλιππο Φόρτωμα.

Όπως σχολιάστηκε με νόημα βρέθηκε ο δήμαρχος που καταφέρνει να τους ενώσει όλους, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για αυτοδιοικητικούς. Άλλωστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και ο δήμαρχος Κουκάς εμφανίζεται πιο ισχυρός από ποτέ, έχοντας τόσο την ανοιχτή στήριξη και των τριών βουλευτών της ΝΔ αλλά και κάνοντας συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο που δίνουν ξεχωριστή ώθηση για τις επερχόμενες εκλογές.