Σα. Απρ 20th, 2024

Συνέντευξη του δημάρχου Ωρωπού στο E-ota: «Χτίζουμε» με μεθοδικότητα την επόμενη ημέρα

* Στον Σωτήρη Πολύζο

Για το όραμά του για τον δήμο Ωρωπού μιλά στο eota ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Γιασημάκης. Ο δήμαρχος Ωρωπού αναλύει τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής με στόχο την απαλλαγή από την πολυετή στασιμότητα και την εσωστρέφεια που είχε περιέλθει ο δήμος, ενώ παράλληλα μιλά για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί την τελευταία περίοδο.

Τέλος ο Γιώργος Γιασημάκης αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2023, ανακοινώνοντας πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία, με σκοπό να ολοκληρώσει το έργο του.

Ποια θα είναι αυτή η «επόμενη μέρα» του Ωρωπού κ. Δήμαρχε;

Θα είναι η μέρα που θα έχει ξεκολλήσει από την πολύχρονη στασιμότητα και την καταστροφική εσωστρέφεια. Θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι μας στόχοι οι οποίοι ήταν: Να εξυγιάνουμε οικονομικά το Δήμο από τα τεράστια χρέη που παραλάβαμε, να εξοπλίσουμε και να επανδρώσουμε τις υπηρεσίες του ώστε να πετύχουμε μεγαλύτερη αποδοτικότητα στις ανάγκες της καθημερινότητας και η εξεύρεση πόρων για να αλλάξουμε την εικόνα του και την ποιότητα της ζωής του.

 

Μετά από τρία χρόνια τι έχετε από αυτά πετύχει;

Εξοφλήσαμε τα πάνω από 12.000.000 χρέη που παραλάβαμε ανακτώντας και την φερεγγυότητα του Δήμου που είχε χαθεί και μας είχε παραδοθεί με στάση πληρωμών, έχουμε πετύχει σημαντική ενίσχυση σε εξοπλισμό και εργατικό δυναμικό και το κυριότερο, έχουμε πετύχει χρηματοδοτήσεις για έργα ύψους περίπου 50.000.000 ευρώ, με την υλοποίηση των οποίων θα έχουμε πετύχει να βάλουμε τον τόπο μας σε μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης.

 

Θα μας αναφέρετε μερικά από τα έργα που έχετε ήδη δρομολογήσει;

Ο Δήμος διεκδίκησε και εξασφάλισε οι ιστορικές Παλαιές Φυλακές Ωρωπού να γίνουν Μουσείο Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού. Ξεκινάει σε λίγο η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Ωρωπού που θα αλλάξει την όψη της έδρας του Δήμου. Χωροθετήσαμε και αδειοδοτήσαμε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ώστε να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα στην καθαριότητα. Εκσυγχρονίζουμε την ύδρευση με νέο δίκτυο, με τηλεμετρητές και την αξιοποίηση τριών πηγών στη Μαυροσοβάλα ιδιοκτησίας του Δήμου. Με την ΕΥΔΑΠ επίσης είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για το δίκτυο ακαθάρτων και βιολογικών καθαρισμών σε όλο το Δήμο Ωρωπού, που είναι και το μεγάλο όνειρο όλων των κατοίκων σε κάθε γωνιά του Δήμου. Εκσυγχρονίζουμε τα σχολεία μας. Για παράδειγμα, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 400.000 για ανακαίνιση και επισκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων και 850.000 για τα σχολεία του Αυλώνα. Ολοκληρώσαμε την κατασκευή Ειδικού Νηπιαγωγείου. Φτιάχνουμε νέο σχολείο στο Καπανδρίτι και έχουν δρομολογηθεί οι μελέτες για την κατασκευή νέου δημοτικού στις Αφίδνες. Ανακατασκευάζουμε όλα τα αθλητικά κέντρα του δήμου μας, επίσης κατασκευάζουμε νέες παιδικές χαρές σε κάθε χωριό του Δήμου, ανακατασκευάζουμε τα γήπεδα 5χ5. Ανακατασκευάσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου Αυλώνα και προχωράμε στο κλειστό του Μηλεσίου και το γήπεδο της Μαλακάσας. Τοποθετούμε φωτισμό στο δρόμο Μαλακάσας – Ωρωπού. Ανακατασκευάσαμε τον δρόμο σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο. Ανακατασκευάζουμε το αλιευτικό καταφύγιο των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού και ακολουθεί το Χαλκούτσι. Γίνονται ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα χωριά. Αυτά και άλλα πολλά που ειλικρινά θέλω πολύ χρόνο και χώρο για να τα αναλύσω…

 

Επομένως, ο Γιώργος Γιασημάκης θα πρέπει να είναι στο τιμόνι του Δήμου και την επόμενη τετραετία;

Είναι υποχρέωση μου να υπηρετήσω όλο αυτό το τεράστιο έργο που σας περιέγραψα. Μέσα από πολλές δυσκολίες εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων Ευρώ και πλέον πρέπει όλα αυτά να τα κάνουμε πράξη. Δεν θα είναι εύκολο. Φυσικά λοιπόν και θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 και μαζί θα προχωρήσουμε για μία ακόμα θητεία. Θέλω να αφήσω το αποτύπωμα μου σε έναν ευλογημένο τόπο, με τεράστια ιστορία, βαριά κληρονομιά και πολλές ομορφιές. Ο τόπος μας αξίζει και θα γίνει πρώτη επιλογή για όλους.