Τε. Απρ 24th, 2024

Συνέντευξη δημάρχου Κρωπίας στο e-ota: Τίποτα δεν γίνεται με τον αυτόματο πιλότο, δίνουμε αγώνα και έχουμε σχέδιο

* Στον Σωτήρη Πολύζο

«Τίποτα δεν γίνεται με τον αυτόματο πιλότο, δίνουμε αγώνα και έχουμε σχέδιο»

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης μιλώντας στο e-ota αναφέρεται στα σημαντικά έργα, τις αναπλάσεις και όσο δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα. «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δωρεάν εργασίες μαζικών τοπικών συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές της πόλεως Κορωπίου. Όλο πιο κοντά η ημέρα λειτουργίας του Κεντρικής Αποχέτευσης Ακαθάρτων και του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ)», αναφέρει ο κ. Κιούσης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Κύριε Δήμαρχε, είμαστε κοντά στη λειτουργία του μεγάλου έργου της Αποχέτευσης Ακαθάρτων στα Μεσόγεια;

Είναι ένα  μεγάλο εμβληματικό έργο ανάσας ζωής και προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, ένα αυτονόητο έργο υποδομής που απαίτησαν οι πολίτες μας εδώ και δεκαετίες και το κάνουμε πράξη, τώρα το 2022. Το ίδιο νόημα έχουν και άλλα μεγάλα έργα ομβρίων-αντιπλημμυρικά και ύδρευσης, που είτε ολοκληρώθηκαν είτε συνεχίζονται. Ότι δεν είχε γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες γίνεται τώρα! Αυτή την περίοδο είμαστε σε φάση μαζικών εργασιών τοπικών συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων σε διάφορες περιοχές της πόλης του Κορωπίου. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι εργασίες αυτές εκτελούνται δωρεάν, χωρίς κόστος για τους συμπολίτες μας, αφού καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση εντός του έργου με αξιοποίηση-ενεργοποίηση της νομοθεσίας σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπ.Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τίποτα κύριε Πολύζο δεν γίνεται με τον αυτόματο πιλότο… με αγώνα και σχέδιο, με ενεργοποίηση υπηρεσιών και καλή γνώση του νομοθετικού πλαισίου… Ειδικά,  η εξέλιξη του έργου Αποχέτευσης έχει ορίζοντα, το καλοκαίρι του 2022 με την λειτουργία της Κεντρικής Αποχέτευσης Ακαθάρτων και του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ).

 

Πως εξελίσσονται αυτές οι εργασίες και τι υποχρεώσεις έχουν οι κάτοικοί σας;

 Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την μέχρι τώρα ανταπόκριση των πολιτών μας στη διευκόλυνση των συνεργείων. Αρκετοί έχουν έρθει σε συνεννόηση  τον μηχανικό ή τον υδραυλικό τους και έχουν προσδιορίσει το σημείο ένωσης και δημιουργίας του φρεατίου αποχέτευσης όπως το είχαμε ζητήσει με δημόσιες ειδοποιήσεις και συμπληρώσεις έντυπης αίτησης. Επειδή όμως τα σημεία εργασιών πολλαπλασιάζονται είναι αναγκαίο να ενημερώνουμε συνεχώς για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που θα συνδεθούν. Οι προαπαιτούμενες ενέργειες των ιδιοκτητών είναι, η συμπλήρωση της αίτησης, η σημείωση με Χ στο σημείο σύνδεσης με την οικία τους αλλά και οι προεργασίες των εσωτερικών παροχετεύσεων ώστε να υπάρχουν αναμονές μέχρι την ώρα που θα ειδοποιήσουμε για την κατάργηση των στεγανών βόθρων και την ενεργοποίηση των νέων δικτύων. Υπάρχουν όμως και οι  περιπτώσεις οικοπέδων που πρέπει και εκεί οι ιδιοκτήτες να έχουν προβλέψει τα σημεία μελλοντικών συνδέσεων ώστε να μην επιβαρυνθούν μετέπειτα. Το ίδιο ισχύει για περιπτώσεις που είναι σε φάση ανέγερσης νέες οικίες. Μου επιτρέπετε να σας κοινοποιήσω την ηλεκτρονική και τηλεφωνική ενημέρωση που παρέχουμε σε όλους τους κατοίκους  : [email protected] & 213 2000 708  και την  ψηφιακή εφαρμογή αίτησης στο https://dimotis.koropi.gr/ (AITHΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ https://dimotis.koropi.gr/e-services/apoxeteysis.html)

 

Είναι υποχρεωτικές οι συνδέσεις;

Οι συνδέσεις είναι υποχρεωτικές για κάθε ακίνητο (οικία ή οικόπεδο) βάση ων υγειονομικών διατάξεων και της πολεοδομικής νομοθεσίας. Δεν τίθεται θέμα άρνησης σύνδεσης…

 

Έχετε σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και άλλα μεγάλα έργα;

 Ναι. Εκτελούνται σε πλήρη εξέλιξη δύο μεγάλα έργα ύδρευσης υποδομής σε εκτός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίνας σε μήκος 77 χιλιομέτρων και στον Καρελά σε μήκος 33 χιλιομέτρων. Όλα αυτά τα έργα συμπληρώνουν άλλα έργα ύδρευσης σε εντός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίνας-Αγίου Δημητρίου σε μια πραγματικά τεράστια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ σύγχρονου δημοτικού δικτύου ύδρευσης. Είναι έργα που αλλάζουν το επίπεδο της  ποιότητας νερού, αναβαθμίζουν οικιστικές περιοχές της μεγάλης επικράτειας του Δήμου μα

 

Ετοιμάζετε όμως και την μεγάλη ανάπλαση κεντρικής λεωφόρου…

Είναι άλλο ένα μεγάλο έργο με χρηματοδότηση 8.680.000 εκατομμυρίων από το πρόγραμμα του Υπ.Εσωτερικών «ΑντώνηςΤρίτσης» με σημαντικά παράλληλα έργα υποδομής, υπογειοποίησης δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, δημιουργίας δημοτικού  φωτισμού, μεγάλων πεζοδρομίων,  θέσεων στάθμευσης, ήπιων διαδρομών πολιτιστικής διασύνδεσης και εμπορικής ανάδειξης αλλά και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα δώσουν μια ανάσα ζωής  στην έδρα του Δήμου μας, επισκεπτών, εργαζομένων, κατοίκων.

 

Με τόσα έργα και σε αναμονή άλλα απ’ ότι μας είπατε νέων… έχουμε αρκετά ζητήματα με την κατάσταση των οδοστρωμάτων.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση των δρόμων είναι σε κακή κατάσταση  λόγω των πολλαπλών έργων  και των καιρικών συνθηκών που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Έχουμε λάβει επιπλέον μέτρα με οδηγίες  προς τους αναδόχους των έργων να εκτελούν με καλύτερη επιμέλεια τις προσωρινές αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων ενώ έχουμε ενεργοποιήσει όλο το προσωπικό για την άμεση καταγραφή σημαντικών φθορών και δημιουργίας λακκουβών. Όμως δεν έχουμε μείνει σε αυτές τις πρώτες κινήσεις αλλά έχουμε οργανώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακατασκευών οδοστρωμάτων. Εχουμε εισηγηθεί και ψηφίσει στα θεσμικά όργανα  εκπροσώπησης του Δήμου μας αποφάσεις για σύναψη δανείου ύψους 5 εκατομμυρίων για την εκτέλεση αυτών των αναγκαίων έργων οδοποιίας. Ζητούμε συγνώμη και επιζητούμε την κατανόηση των πολιτών μας για την προσωρινή ταλαιπωρία. Τα έργα υποδομής και αναπλάσεων ουσίας που πραγματοποιούνται θα αλλάξουν προς το καλύτερο τις ζωές μας, την επισκεψιμότητα της πόλης, την τοπική οικονομία, την  αξία οικιών και επιχειρήσεων.

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο e-ota της Εφημερίδας Παραπολιτικά