Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Ηρακλείου: Υπογραφή συμβάσεων για δύο σημαντικά έργα – Αποκατάσταση των Κηποθέατρων και το Αρδευτικό έργο των Δαφνών

Δυο συμβάσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων υπέγραψε το πρωί της Μ.Δευτέρας 18 Απριλίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Πρόκειται για την σύμβαση που προβλέπει τον εξωραϊσμό των κηποθέατρων «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις» και την σύμβαση για την επέκταση του δικτύου άρδευσης στην περιοχή των Δαφνών.

Σύμβαση για τον εξωραϊσμό των κηποθέατρων«Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χατζιδάκις».  

Η πρώτη σύμβαση αφορά στην συντήρηση των δύοκηποθέατρων του Δήμου Ηρακλείου όπου, όπως προβλέπεται, θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στα υφιστάμενα κτίσματα και υποδομές κυρίως του κηποθέατρου «ΝίκοςΚαζαντζάκης» και λιγότερο του κηποθέατρου «ΜάνοςΧατζιδάκις».  Συγκεκριμένα στο «Νίκος Καζαντζάκης»προβλέπεται να γίνουν εργασίες καθαιρέσεων, αποξηλώσεων, αποκαταστάσεων και μονώσεων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι υγρασίες στις εσωτερικές, εξωτερικές τοιχοποιίες και δώματα των κτισμάτων, αντικατάσταση των σίδηρών εξωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των αποδυτηρίων-καμαρινιών και εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών σε όλους τους χώρους του κηποθέατρου.  Επιπλέον θα γίνουν εργασίες επενδύσεων και επιστρώσεων στους χώρους υγιεινής, αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής, ενώ για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος υγιεινής αριστερά της εισόδου του κηποθέατρου «Νίκος Καζαντζάκης», ο οποίος θα συνδεθεί στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης. Τέλος θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο, όπως η κατασκευή χωμάτινου δαπέδου από κουρασάνι στον βορειοανατολικό διάδρομο του κηποθέατρου προκειμένου να δημιουργηθεί προσβάσιμη διαδρομή για ΑμεΑ και γενικά εμποδιζόμενα άτομα, προς τον χώρο της σκηνής και επιστρώσεις στους εξωτερικούς διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια-καμαρίνια του κηποθεάτρου και στον χώρο τοποθέτησης του οικίσκου υγιεινής για ΑμεΑ, ώστε η προσπέλαση στον οικίσκο να είναι ισόπεδη. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων από κόντρα πλακέ τόσο στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης,» όσο και στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ο προϋπολογισμός του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και ανέρχεται σε 278.000ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι έξι (6) μήνες.

Σύμβαση για την επέκταση των δικτύων άρδευσης στην περιοχή των Δαφνών

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην επέκταση των δικτύων άρδευσης της περιοχής των Δαφνών όπουυπάρχουν δύο δεξαμενές, από τις οποίες τροφοδοτούνται δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους, αρδευτικά δίκτυα. Σκοπός του έργου είναι η αύξηση της αρδευόμενης έκτασης με την κατασκευή δικτύου αγωγών που θα λειτουργούν βαρυτικά και θα είναι κατασκευασμένοι από πολυαιθυλένιο διαφόρων διατομών  και αντοχή σε πίεση 16 Atm.  

Τα νέα τμήματα δικτύου που θα τοποθετηθούν, προβλέπεται να είναι εξολοκλήρου υπογειοποιημένα του υφιστάμενου αγροτικού (κοινόχρηστου) δικτύου της περιοχής (χωματόδρομοι ή τσιμεντόδρομοι), για τη σωστότερη λειτουργία τους και την προστασία τους από φθορά λόγω έκθεσης στις περιβαλλοντικές συνθήκες, για αποφυγή καταστροφής από πυρκαγιά καθώς και για αισθητικούς – περιβαλλοντικούς λόγους.

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 334.448,39 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι οι δεκαπέντε (15) μήνες.

Ο Δήμαρχος αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε χαρακτηριστικά: « Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα . Η επέκταση του Δικτυού Άρδευσης είναι ένα μέσο που θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό όσους ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή η ενίσχυση της οποίαςαποτελεί μέλημά μας από την αρχή της θητείας μας . Ο εξωραισμός των δύο κηποθεάτρων ήταν και εξακολουθεί να είναι επιβεβλημένος, ενώ βελτιώνουμε τις συνθήκες που αφορούν στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου η νέα τουαλέτα που προορίζεται αποκλειστικά γι’ αυτούς τους συμπολίτες να είναι έτοιμη από την εφετινή σεζόν. Είναι προφανές ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών η εικόνα στα Κηποθέατρα θα είναι εμφανώς αναβαθμισμένη».