Τρ. Απρ 23rd, 2024

Δασταμάνης κατά Κασαπίδη για το «Αντώνης Τρίτσης»: Ούτε ένα έργο για τα Γρεβενά

Επίθεση εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίς Γιώργο Κασαπίδη, με αφορμή το γεγονός ότι από τις εγκρίσεις έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης δεν υπάρχει ούτε ένα έργο για το Δήμο Γρεβενών.

Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ανακοίνωσε την ένταξη χρηματοδότησης πέντε έργων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 30.439.489,07€.

Σε αυτά απουσιάζουν τα Γρεβενά, γεγονός το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο κ. Δασταμάνης, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη για “έλλειψη περιφερειακής συνείδησης”.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να μην περιλαμβάνει στο δικό της πρόγραμμα για το “Αντώνης Τρίτσης”, ούτε ένα έργο για τα Γρεβενά, αποδεικνύει -μετά λύπης μου- ότι η πολιτική που ακολουθείται από τον Περιφερειάρχη είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ο Περιφερειάρχης με αυτή του την απόφαση, η οποία γνωστοποιήθηκε με δελτίο τύπου, μας δείχνει, δυστυχώς, ότι στερείται πλήρως της κρίσιμης περιφερειακής συνείδησης που απαιτείται προκειμένου να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Η κοινωνία των Γρεβενών και εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή την μεροληπτική τακτική από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη Δυτική Μακεδονία με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αποκλείοντας την περιοχή μας από κρίσιμα έργα υποδομής και ανάπτυξης».