ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

​«Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας» με τις εκπαιδευτικές βίντεο-παρουσιάσεις των ψηφιακών εφαρμογών του

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο,  παρουσιάζει μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας», οι οποίες απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους πολίτες.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων είναι να επεξηγήσουν με εύληπτο τρόπο τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών του Κτηματολογίου,  

Τα εκπαιδευτικά βίντεο έχουν πολλαπλή χρησιμότητα. Υπάρχουν σε μορφή βίντεο έτσι ώστε, σε συλλογικό επίπεδο, να γίνεται η αντίστοιχη παρουσίαση από τον εισηγητή αλλά και σε ατομικό επίπεδο ο ενδιαφερόμενος να αποκτά “σφαιρική εικόνα” για την εκάστοτε ψηφιακή εφαρμογή, αλλά παράλληλα μπορεί κανείς να τα εκτυπώσει σε μορφή παρουσίασης (pdf) με σκοπό να τα συμβουλεύεται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας όπως και το αντίστοιχο εγχειρίδιο.

Βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr/el/media–videos ) αλλά και στους επίσημους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έτσι ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και να μπορούν να το αποθηκεύσουν, να το ξαναδούν όσες φορές χρειαστεί κλπ.

Το πρώτο βίντεο διάρκειας 18 λεπτών αφορά στην Ηλεκτρονική Υποβολή Εγγραπτέων πράξεων από του δικηγόρους.

Περιλαμβάνει οδηγίες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις πρόσβασης και υποβολής πράξεων, τη διαχείριση και τη δημιουργία ψηφιακού φακέλου με τα στοιχεία του κάθε εγγράφου, οδηγίες για την αναζήτηση και τη εισαγωγή στοιχείων  για κάθε πρόσωπο αλλά και για κάθε ακίνητο (πχ δημιουργία οριζόντιων ιδιοκτησιών), για την εισαγωγή εγγραπτέων πράξεων (τίτλοι κτήσεως, πιστοποιητικά κλπ), τον έλεγχο πληρότητας και την υποβολή του φακέλου καθώς και τις μεταβολές του και τη διαδικασία πληρωμής τελών και τυπικών ελλείψεων.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο,  καλεί πολίτες και επαγγελματίες να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες του και να «κάνουν το Κτηματολόγιο… κτήμα τους» μέσω των εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων.

Τελευταία άρθρα

Aνοιχτή συνάντηση για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Πάρου

Πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα «ΝΗΡΕΑΣ», στη Νάουσα, ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου με θέμα «DMMO –…

9 ώρες ago

Αγ. Παρασκευή: Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη

Το πρόγραμμα αφορά την πρωινή μετάβαση προς την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

10 ώρες ago

Θετικό το Δημ. Συμβούλιο επί της μελέτης επικαιροποίησης του master plan λιμένα Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έλαβε θετική απόφαση επί της Μελέτης Επικαιροποίησης Προγραμματικού Σχεδίου (MASTER PLAN)…

11 ώρες ago

Σέρρες: Αναστολή λειτουργίας για το 10ο & 24ο Δημοτικό Σχολείο

Αποκολλήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, τμήμα επιχρίσματος από την οροφή του εσωτερικού χώρου της εισόδου του…

11 ώρες ago

Οχήματα, φορτιστές και φωτοβολταϊκό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

11 ώρες ago

Εποχή Smart City στο Χαλάνδρι

Στην εποχή της Smart City περνά το Χαλάνδρι, εγκαθιστώντας ένα δίκτυο ψηφιακών υποδομών σε δρόμους…

12 ώρες ago