ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

​«Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας» με τις εκπαιδευτικές βίντεο-παρουσιάσεις των ψηφιακών εφαρμογών του

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο,  παρουσιάζει μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας», οι οποίες απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους πολίτες.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων είναι να επεξηγήσουν με εύληπτο τρόπο τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών του Κτηματολογίου,  

Τα εκπαιδευτικά βίντεο έχουν πολλαπλή χρησιμότητα. Υπάρχουν σε μορφή βίντεο έτσι ώστε, σε συλλογικό επίπεδο, να γίνεται η αντίστοιχη παρουσίαση από τον εισηγητή αλλά και σε ατομικό επίπεδο ο ενδιαφερόμενος να αποκτά “σφαιρική εικόνα” για την εκάστοτε ψηφιακή εφαρμογή, αλλά παράλληλα μπορεί κανείς να τα εκτυπώσει σε μορφή παρουσίασης (pdf) με σκοπό να τα συμβουλεύεται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας όπως και το αντίστοιχο εγχειρίδιο.

Βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr/el/mediavideos ) αλλά και στους επίσημους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έτσι ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και να μπορούν να το αποθηκεύσουν, να το ξαναδούν όσες φορές χρειαστεί κλπ.

Το πρώτο βίντεο διάρκειας 18 λεπτών αφορά στην Ηλεκτρονική Υποβολή Εγγραπτέων πράξεων από του δικηγόρους.

Περιλαμβάνει οδηγίες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις πρόσβασης και υποβολής πράξεων, τη διαχείριση και τη δημιουργία ψηφιακού φακέλου με τα στοιχεία του κάθε εγγράφου, οδηγίες για την αναζήτηση και τη εισαγωγή στοιχείων  για κάθε πρόσωπο αλλά και για κάθε ακίνητο (πχ δημιουργία οριζόντιων ιδιοκτησιών), για την εισαγωγή εγγραπτέων πράξεων (τίτλοι κτήσεως, πιστοποιητικά κλπ), τον έλεγχο πληρότητας και την υποβολή του φακέλου καθώς και τις μεταβολές του και τη διαδικασία πληρωμής τελών και τυπικών ελλείψεων.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο,  καλεί πολίτες και επαγγελματίες να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες του και να «κάνουν το Κτηματολόγιο… κτήμα τους» μέσω των εκπαιδευτικών βίντεο παρουσιάσεων.

Τελευταία άρθρα

Ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την τραγωδία στην Τανάγρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν εμφανώς συγκινημένος από την…

2 ώρες ago

Συνάντηση Κουρέτα- Σακκά για έργα αθλητικής υποδομής των Τρικάλων

Δ. Κουρέτας: «Η Περιφέρεια δηλώνει έτοιμη να χρηματοδοτήσει και να προχωρήσει άμεσα τα έργα, αρκεί…

5 ώρες ago

Λυκόβρυση–Πεύκη: Στο επίκεντρο έργα, χρηματοδοτήσεις και νέες παρεμβάσεις στις επαφές Ψυχάλη στη ΔΕΘ

Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Μάριου Ψυχάλη με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη στην 90ή Διεθνή Έκθεση…

5 ώρες ago

850.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου Άρτας

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027».

6 ώρες ago

Κυρίζογλου από τη ΔΕΘ: «Ισχυροί Δήμοι, δυνατές τοπικές κοινωνίες, δυνατή Ελλάδα»

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΚΕΔΕ στην 90ή ΔΕΘ – Στο επίκεντρο ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης,…

6 ώρες ago

Σε λειτουργία νέος κυκλικός κόμβος στη Λάρισα

Οι εργασίες στον κόμβο εκτελούνται στο πλαίσιο του δημοτικού έργου «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», προϋπολογισμού…

6 ώρες ago