Τρ. Μαρ 19th, 2024

Βορίδης από το Τακτικό Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε.: Προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών η άμεση στελέχωση των Περιφερειών

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας το διήμερο 23/24 Νοεμβρίου με θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση, Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης απαρίθμησε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών κατά το τρέχον έτος στην κατεύθυνση ενίσχυσης του έργου των Περιφερειών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός προέταξε το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών των Περιφερειών μέσω της πλήρους εφαρμογής, για πρώτη φορά, του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων με τον οποίο επιτυγχάνεται η απαραίτητη ισορροπία στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού.

Επ’ αυτού, ο κ. Βορίδης ανέλαβε τη δέσμευση οι προκηρύξεις για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων να έχουν εκδοθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου και τα προσωρινά αποτελέσματα έως τις αρχές Απριλίου, οπότε και θα καταστεί δυνατή η στελέχωση των Περιφερειών.

Παράλληλα, ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) που θα επιλύσει το κρίσιμο ζήτημα της πρόσληψης τακτικού προσωπικού και τοποθέτησε τη διεξαγωγή του πρώτου πανελλαδικού διαγωνισμού τον Οκτώβριο του 2022.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες πάνω στις οποίες εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς το Υπουργείο Εσωτερικών, προαναγγέλοντας ότι εντός του 2022 θα έχει ξεκαθαριστεί το ζήτημα των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων της διακυβέρνησης, θέτοντας στον πυρήνα αυτής της μεταρρύθμισης τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζονται στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε και την αλλαγή του πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θέτοντας στο επίκεντρο της διαδικασίας τους προϊσταμένους.

Τέλος, ο κ. Βορίδης έκανε εκτενή αναφορά και στα πρωτοφανή φυσικά φαινόμενα που δοκίμασαν την πατρίδα μας, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση αφενός κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς για την αποζημίωση των πληγέντων και αφετέρου συγκρότησε τις απαραίτητες εκείνες υποδομές που θα της επιτρέψουν να απαμβλύνει τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Μάλιστα, εξήρε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει τη χώρα μας στην προμετωπίδα της παγκόσμιας προσπάθειας που συντελείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της μεταστροφής της χώρας μας στην «πράσινη» οικονομία.