Με ευρεία αυτοδιοικητική και ατζέντα πόλης προσήλθε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνάντηση που είχε σήμερα (27/09) το μεσημέρι στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Τη συνάντηση απασχόλησε η αξιοποίηση πόρων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επισημαίνει την αναγκαιότητα επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών και να ενημερώνει αναλυτικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για τις προτάσεις έργων τις οποίες έχει καταθέσει ο Δήμος σε νευραλγικούς άξονες, όπως αυτοί της ανακύκλωσης-διαλογής στην πηγή, της αστικής αναζωογόνησης και των έξυπνων πόλεων.
Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας διατύπωσε το αίτημα για άμεση ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που σήμερα στελεχώνεται από μόλις 81 ένστολους και 12 διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ οι οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί για τη λειτουργία της υπηρεσίας ανέρχονται σε 368. Η αναγκαιότητα ενίσχυσης της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι πάγια, λόγω του μεγέθους του Δήμου αλλά και του πλήθους των αρμοδιοτήτων που ασκεί, ενώ η οικονομική απόδοση της υπηρεσίας επιτρέπει στον Δήμο να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη επιπλέον δημοτικών αστυνομικών.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνολικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι ενδεικτικά η αναγκαιότητα στελέχωσης των δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό και η διάθεση πόρων για απαλλοτριώσεις.
Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…
Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…
Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…
Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…
Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…
Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…