Πε. Μαρ 28th, 2024

Πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί οδεύουν για τις «γαλάζιες» λίστες – Οι ζυμώσεις στην Πειραιώς

Μπορεί από τα πιο επίσημα χείλη να μην ακούμε τον χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών και αυτό είναι το λογικό ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα εκλογικά επιτελεία δεν αρχίζουν να μελετούν τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Σε αυτό το πλαίσιο, στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκλογικές διεργασίες, με την Πειραιώς να βρίσκεται σε μια προκαταρκτική διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Όπως πρώτοι είχαμε γράψει, ενισχυμένη θα είναι η συμμετοχή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις «γαλάζιες» λίστες.

Η ουσιαστική συμπλήρωση των ψηφοδελτίων με πρόσωπα από τους δήμους και τις περιφέρειες, αποτελεί βασική επιδίωξη του Μαξίμου, ως μια «επιβράβευση» για τον κομβικό ρόλο που επιτέλεσαν στη μάχη με την πανδημία, τις πυρκαγιές και μια σειρά κρίσιμων θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι προερχόμενες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποψηφιότητες δεν θα αφορούν μόνο σε εν ενεργεία αιρετούς αλλά και σε πρώην δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε στάση πολιτικής αναμονής.

Δημοσιεύτηκε στο ειδικό ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά