Πε. Μαρ 28th, 2024

Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ το Λιμάνι των Ψαρών – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου στον Γρηγόρη Δημητριάδη

Με διαδικασίες εξπρές και σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Λιμάνι των Ψαρών με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν το νησί με τον Πειραιά.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βαρτσάνος ευχαριστεί τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για την καθοριστική συμβολή του στο σημαντικό επίτευγμα σημειώνοντας ότι: «Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει πανηγυρικά. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τα δρομολόγια του πλοίου επανεκκινούν. Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!!», παραθέτοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εξέλιξη του έργου.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα χρηματοδότησης του έργου, τον Υπουργό και βουλευτή Χίου κύριο Νότη Μηταράκη για την πολύτιμη βοήθειά του, τους υπαλλήλους του δήμου μας και ιδιαίτερα τον επιστημονικό συνεργάτη μου κ. Μάνο Μυσιρλή, που εκπόνησε τη μελέτη, τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Ζωάνο και τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου Χίου για τη στενή συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν μέχρι την πληρωμή και το «κλείσιμο» του έργου», γράφει ο δήμαρχος Ψαρών.

«Κάναμε μια υπεράνθρωπη, πραγματικά, προσπάθεια. Όταν το ζήτημα έφτασε στο γραφείο μας τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα. Και από σήμερα το λιμάνι δέχεται κόσμο», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε απόρροια των έκτακτων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις αρχές του Απριλίου και μάλιστα το σημείο που δένει το πλοίο της γραμμής υπέστη και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ακτοπολοϊκή σύνδεση του νησιού ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Βρατσάνο, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη δημιουργία σπηλαίωσης εξαιτίας παρενεργειών που προκαλούνται λόγω των ισχυρών μηχανών των πλοίων της ακτοπλοΐας.