Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Πειραιά: Ανακαινίστηκαν 8 παιδικές χαρές με το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ

Δύο ακόμη παιδικές χαρές παραδόθηκαν στα παιδιά της πόλης μας, μετά την μετά την πλήρη  ανακατασκευή τους  από τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».  Πρόκειται για τις παιδικές χαρές Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της πόλης και επί της οδού Ιππολύτου στο Χατζηκυριάκειο, οι οποίες διαθέτουν πλέον όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και περιλαμβάνουν  σύγχρονα παιχνίδια και δάπεδα, ειδικά όργανα και παιχνίδια για άτομα με αναπηρία, ενώ η συνολική τους εικόνα δημιουργεί ένα ευχάριστο και χαρούμενο περιβάλλον για να παίζουν τα παιδιά. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε μαζί με τα παιδιά του τις δύο παιδικές χαρές, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρη Αράπη, ενώ στην παιδική χαρά επί της Ιππολύτου βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα τελευταία 7 χρόνια, ο Δήμος Πειραιά έχει προχωρήσει στη δημιουργία και στην ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη, ενώ με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ανακαινίστηκαν το τελευταίο διάστημα 8 παιδικές χαρές σε γειτονιές της πόλης, οι οποίες είναι οι εξής:

1) Οδός Ιππολύτου (Α΄ Κοινότητα)

2) Ρόδον το Αμάραντον (Α΄ Κοινότητα)

3) Πλατεία Κανάρη (Β΄ Κοινότητα)

4) Προφήτης Ηλίας (Β΄ Κοινότητα)

5) Οδός Κλεμανσώ (Β΄ Κοινότητα)

6) Αγίου Κωνσταντίνου (Β΄ Κοινότητα)

7) Τετρακώμων και Κομοτηνής-Απόλλωνα (Δ΄ Κοινότητα)

8) Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Λουξ) (Δ΄ Κοινότητα)

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Νιώθω    ιδιαίτερα χαρούμενος από το αποτέλεσμα της ανακατασκευής των παιδικών χαρών, καθώς έγιναν πιο ασφαλείς, πιο καλαίσθητες, και λειτουργικές. Διαθέτουν πλέον  σύγχρονα παιχνίδια, ενώ σημαντική προσθήκη είναι και τα παιχνίδια για άτομα με αναπηρία, καθώς θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η πόλη είναι πυκνοδομημένη, με λίγους ελεύθερους χώρους. Ανακαινίζουμε λοιπόν τις υπάρχουσες παιδικές χαρές και αναζητούμε  οικόπεδα προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η προστασία των παιδικών χαρών, των γηπέδων, των κοινόχρηστων χώρων είναι υπόθεση όλων μας. Για να παραμείνουν λοιπόν οι παιδικές χαρές σε άριστη κατάσταση, απαιτείται και η συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.  Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές στις παιδικές χαρές της πόλης μας και να δημιουργούμε όμορφους χώρους σε κάθε γειτονιά, όπου θα περνούν χαρούμενες στιγμές οι γονείς και τα παιδιά».

 

Ο Αντιδήμαρχος Δόµησης  και ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού και Λ.Τ.Ε. κ. Δημήτρης Αράπης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Οι παιδικές χαρές έχουν «αγκαλιαστεί» από τα παιδιά του Πειραιά και από τους γονείς. Είναι σύγχρονες, ασφαλείς και έχουν ανακαινιστεί πλήρως. Έχουμε τοποθετήσει σύγχρονα και νέα παιχνίδια, καθώς  και παιχνίδια για άτομα με αναπηρία. Βρεθήκαμε σε δυο από τις οκτώ παιδικές χαρές που φτιάξαμε στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Επισκευάζουμε και συντηρούμε τις παιδικές χαρές, έτσι ώστε να είναι καθημερινά ασφαλείς για τα παιδιά του Πειραιά. Λαμβάνουμε μόνο θετικά μηνύματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία».

 

Video με δηλώσεις: