Τρ. Μαρ 19th, 2024

Αίτημα για την ελληνική ιθαγένεια υπέβαλε ο Αντετοκούνμπο στον δήμο Ζωγράφου

Αίτημα για την ελληνική ιθαγένεια υπέβαλε ο Αντετοκούνμπο στον δήμο ΖωγράφουΑκολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο All star του ΝΒΑ, ο μικρότερος αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Αλέξανδρος, υπέβαλε το πρωί της Τρίτης αίτημα στον δήμο Ζωγράφου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

O 19χρονος καλαθοσφαιριστής της UCAM Murcia και μικρότερος αδελφός των Γιάννη, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο προσήλθε στο δημαρχείο Ζωγράφου συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του Γιώργο Πάνου προκειμένου να συμπληρώσει την αίτηση πολιτογράφησης.

Το αίτημα πολιτογράφησης κατατέθηκε με μάρτυρες τον μάνατζέρ του Γιώργο Πάνου και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ζωγράφου Γιώργο Γιαννακόπουλο, παρουσία του δημάρχου Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα. Παρών ήταν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θώδας, στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο, εξέφρασε τη χαρά του που το αίτημα πολιτογράφησης κατατίθεται στον δήμο Ζωγράφου, απ’ όπου εξάλλου ξεκίνησαν την πορεία τους οι αδελφοί Αντετοκούνμπο και συνεχάρη τον Αλέξανδρο για την αθλητική του πορεία που ακολουθεί τα βήματα της επιτυχημένης παρουσίας της οικογένειας στον αθλητισμό. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά συνολικά την οικογένεια Αντετοκούνμπο για την αγάπη και τη σχέση που διατηρούν με τον δήμο Ζωγράφου και τόνισε ότι ο δήμος και οι δημότες είναι υπερήφανοι για τη σχέση αυτή.

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος αστέρας του ΝΒΑ αντιμετώπισε δυσκολίες προκειμένου να λάβει την ελληνική ιθαγένεια και το ελληνικό διαβατήριο.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς με παρέμβαση του ιδίου και του τότε υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, με σκοπό να πάει στην άλλή άκρη του Ατλαντικού και να γίνει draft στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.