Σα. Απρ 20th, 2024

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Σωστά η Πολιτεία εξαντλεί τα νόμιμα μέσα για να τον κρατήσει στη ζωή- Ας ανταποκριθούν η οικογένεια και οι «σύντροφοι»

«Σωστά η πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή τον δολοφόνο, δείχνοντας έτσι εμπράκτως την οφειλόμενη γενναιοδωρία και τη μεγαλειώδη δύναμη της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αρχών του κράτους δικαίου. Ας ανταποκριθούν ανάλογα η οικογένεια και οι «σύντροφοί» του».

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης στο άρθρο του στην Καθημερινή, με το οποίο καλεί την οικογένεια και τους «συντρόφους» του Δημήτρη Κουφοντίνα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να τον πείσουν να παραμείνει ζωντανός.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, η πολιτεία εξάντλησε την γενναιοδωρία της κάνοντας ό,τι είναι δυνατό με εισαγγελική εντολή να παρασχεθεί υποχρεωτική σίτιση στον ισοβίτη.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία του άρθρου του δημάρχου είναι να μην εργαλειοποιείται η απεργία πείνας του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη και ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί για τα αυτονόητα. Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.