Πα. Μαρ 29th, 2024

Οι δήμοι θα συμβάλλουν με προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα – Σύσκεψη Χαρδαλια, Παπαστεργίου και Θεμιστοκλέους

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και τους δημάρχους της Αττικής με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους .

Η πολιτεία ζήτησε από τους δημάρχους τη συμβολή τους στο μεγάλο εθνικό σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού με τη συμμετοχή υγειονομικού προσωπικού για τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της είμαστε παρόντες στη μάχη από την αρχή της πανδημίας. Και τώρα που το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», προχωράει και η πολιτεία χρειάζεται τις δυνάμεις είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε. Οι Δήμοι της Αττικής θα διαθέσουν τουλάχιστον 4 υγειονομικούς υπαλλήλους, ο καθένας, για την καλύτερη στελέχωση των mega εμβολιαστικών κέντρων ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού που θα σημάνει την αρχή του τέλους της υγειονομικής κρίσης. Η θέση μας είναι ότι σε όποια περιοχή της Ελλάδας ζητηθεί προσωπικό για να λειτουργήσουν καλύτερα τα εμβολιαστικά κέντρα οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είμαστε πάντα παρόντες».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετέφερε προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εμβολιασμό των Δημοτικών Αστυνομικών και των υπαλλήλων των δήμων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με πολίτες.