Τε. Απρ 24th, 2024

Μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη κατά των υπευθύνων του Δήμου Διονύσου

Μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Διονύσου κατέθεσε ο παρουσιάστης-δημοσιογράφος, Μένιος Φουρθιώτης, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της δικηγορικής εταιρίας “Νικόλαος Αγαπηνός και Συνεργάτες”.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως η μηνυτήρια αναφοράς αφορά τα αδικήματα της έκθεσης, της παράβασης καθήκοντος και της εξύβρισης.

Ο παρουσιαστής σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγγέλλει τους υπευθύνους του Δήμου “για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ανωτέρω καταγγέλλοντος δηµοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχα καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβληµένη η δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονοµικές και αστυνομικές Αρχές ανά πάσα στιγμή προκειµένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Παρά ταύτα επί σειρά τριών ηµερών οι τοπικοί άρχοντες του αρµοδίου Δήμου επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα δημοσιογράφο” τονίζεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου.

Παράλληλα, στο δελτίο τύπου επισημαίνεται πως “ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην ποινική δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εφαρμογή εις βάρος τους της αυτόφωρης διαδικασίας. Παράλληλα, η δικηγορική μας εταιρία ανέλαβε την εκπροσώπηση του δημοσιογράφου και στα πλαίσια των αστικών δικών που θα διεξαχθούν για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί και των εκτεταμένων φθορών της οικίας του, αστικές αξιώσεις για τις οποίες συνυπεύθυνοι εκτός του Δήμου είναι και οι υπεύθυνοι δημοτικοί “άρχοντες” με την ατομική τους περιουσία”.