Η συγκινητική ανάρτηση Μπακογιάννη για τον 93χρονο «απόφοιτο του Άουσβιτς», Ισαάκ Μιζάν

Μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήνης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος Ελληνων Εβραίων, όπου συνάντησε τον 93χρονο επιζήσαντα από το Άουσβιτς Ισαάκ Μιζάν.

«Ο Ισαάκ Μιζάν είναι 93 ετών. Είναι από την Άρτα και συστήθηκε ως «απόφοιτος του Άουσβιτς». Εκεί όπου δολοφονήθηκαν οι δύο αδελφές του και οι δύο γονείς του. Στο Ολοκαύτωμα που σφαγιάσθηκαν 60.000 Έλληνες Εβραίοι και εκατομμύρια συνάνθρωποι μας. Συμμετείχε καθιστός σήμερα στην τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, αψηφώντας το κρύο και τον φόβο του κορωνοϊού.

Τη στιγμή που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος, ο κύριος Μιζάν έπιασε τα μπράτσα του αμαξιδίου και σηκώθηκε όρθιος. Ευθυτενής και αγέρωχος. Αυτός, το ανάστημα του, η αξιοπρέπεια του, η πίστη του, το μεγαλείο του. Ανατρίχιασα. Είναι τιμή μου κύριε Μιζάν που σας γνώρισα και που θα μπορώ να μιλήσω για εσάς στα παιδιά μου», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων στο facebook.

Δείτε την ανάρτηση: