slider

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αντιγκράφιτι παρέμβαση σε επιφάνειες 1.700 τ.μ στην Ερμού (Εικόνες)

Απαλλαγμένος από τα αντιαισθητικά γκράφιτι και τις μουτζούρες είναι πλέον ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της Αθήνας, η οδός Ερμού, μετά την νέα μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Η παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε από ειδικά συνεργεία ήταν απαραίτητη ώστε να εξαφανισθούν τα γκράφιτι που σκέπαζαν δεκάδες επιφάνειες ιστορικών κτιρίων, τοίχων αλλά και ρολά καταστημάτων, ρυπαίνοντας πολλά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου.

Με οργανωμένο σχέδιο και σχολαστικότητα οι εργαζόμενοι καθάρισαν μέσα σε περίπου μια εβδομάδα επιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων,  σε μια απόσταση 1,3 χιλιομέτρου  από το Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων.

Αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να καθαρίσουν 1061 τ.μ από μαρμάρινες κολώνες, 106 τ.μ από πέτρινες κολώνες, 214 τ.μ από μαρμάρινους τοίχους, 103 τ.μ από τζάμια, 216 τ.μ από ρολά και 16 τ.μ από καρτοτηλέφωνα. Η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα επίπονη καθώς τα γκράφιτι είχαν παραμείνει  πάνω στις επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλες οι επιφάνειες που καθαρίστηκαν, στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με ειδικό υγρό που παρέχει προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό, ενώ για να καθαριστεί όλη αυτή η περιοχή και να υπάρξει ένα άρτιο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν 300 λίτρα ειδικό διαλυτικό για μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες και 100 λίτρα υλικό για προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό.

O καθαρισμός σε ρολά καταστημάτων έγινε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την νύχτα ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία τους.

“Το πλέον σημαντικό, είναι ότι επιχειρήσεις αυτής της κλίμακας, έγιναν καθημερινότητα για την πόλη. Δεν είναι πια μία διαδικασία που πραγματοποιείται όταν η κατάσταση γίνεται οριακή. Οι επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι, είναι μέρος του σχεδίου καθαριότητας της Αθήνας, στο σύνολό της. Συντονισμένα  και τακτικά” τονίζει με αφορμή την νέα αυτή παρέμβαση ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τελευταία άρθρα

Καστοριά: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Καλλιθέας

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, η σύμβαση ανάθεσης έργου.

4 ώρες ago

Κηφισιά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη δωρεάν μετακίνηση φοιτητών προς τα Πανεπιστήμια

Για πρώτη φορά εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας δύο νέων δρομολογίων, προς το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ)…

4 ώρες ago

Στην Τήνο το 4ο «Σκάκι στα Τυφλά»

Μια δράση με επίκεντρο την προσβασιμότητα, τη συμπερίληψη και την ισότιμη συμμετοχή στον αθλητισμό.

4 ώρες ago

Δήμος Σουλίου: Χρηματική επιβράβευση στους νέους που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε μια πρωτοβουλία με έντονο συμβολικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα προχωρά ο Δήμος Σουλίου, επιβραβεύοντας…

4 ώρες ago