ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε Μητσοτάκη: Να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα

Την εκτίμησή του πως τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα εξέφρασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η πρόταση – εισήγηση που έκανε ο κ. Ζέρβας για τα σχολεία διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ΥΜΑΘ στην οποία προήδρευσε ο Πρωθυπουργός για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, προτείνοντας παράλληλα σειρά μέτρων για την καλύτερη διαχείριση του δεύτερου κύματος.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown, υπογραμμίζοντας πως “δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης”.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, το οποιοδήποτε άνοιγμα που αφορά το λιανεμπόριο και την εστίαση θα έχει να κάνει με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ επέστησε την προσοχή όλων για τήρηση των μέτρων καθώς “το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι δεδομένο” και “πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον φόβο ότι μπορεί να έχουμε εικόνες Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο ή και τον Ιανουάριο”.

Για τον λόγο αυτό, εξήγησε στη συνέχεια, “είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Από κει και μετά, όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της πόλης μας πρέπει να έχουν ένα αντιστάθμισμα. Όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σε ανέργους πρέπει να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο” σημείωσε και πρόσθεσε: “Οποιεσδήποτε ενισχύσεις, οποιεσδήποτε αναστολές πρέπει να ισχύσουν για όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε να υπάρχει lockdown με όφελος της πόλης μας. Όπως επίσης πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη ημέρα για να επουλώσουμε τις πληγές που υπάρχουν στην πόλη, στην οικονομία της πόλης από το δεκάμηνο ήδη κύμα της πανδημίας. Έχω μιλήσει για ένα σχέδιο Μάρσαλ που χρειάζεται αυτή η πόλη” τόνισε.

Αναφορικά με τις προτάσεις του προς τον Πρωθυπουργό ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη των νοσοκομείων, νοσοκομειακών γιατρών, νοσηλευτών, τη βοήθεια στον ΟΑΣΘ ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να είναι πολύ καλύτερος την επόμενη ημέρα, καθώς και την τοποθέτηση ενός εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας ο οποίος θα συντονίζει “το τόσο δύσκολο έργο που έχει αυτή τη στιγμή η πόλη μας, η Κεντρική Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα”.

“Οι δήμοι κάνουν καθημερινά πολλή δουλειά, από θέμα καθαριότητας, το κομμάτι της πρόνοιας, της δημοτικής αστυνομίας αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να λειτουργούμε σε ένα ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας” κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Τελευταία άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για έργα στους χώρους άθλησης στο Ληξούρι

Το δρόμο για την υποβολή του φακέλου του έργου «Κατασκευή κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής»,…

7 λεπτά ago

Νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό

Την εγκαινίασε ο Βασίλης Κικίλιας.

9 λεπτά ago

Χαρδαλιάς για έργο στον Ιλισσό: Αυτοψία και ενημέρωση για την εξέλιξη

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων στον Ιλισσό, τις αιτίες της καθυστέρησης και το…

39 λεπτά ago

Περιφέρεια ΑΜΘ και δήμοι σχεδιάζουν με στρατηγική το μέλλον της Δράμας

Ο Δήμος Δοξάτου παρών στη συνάντηση εργασίας με την Περιφέρεια ΑΜΘ.

47 λεπτά ago

Νίκος Παπαγεωργίου για τη φωτιά στα Σελήνια: «Η προετοιμασία και η επιχειρησιακή ετοιμότητα αποδείχθηκαν καθοριστικές»

Στη δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου στα Σελήνια της…

1 ώρα ago

Κόρινθος: Δωρεάν μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας

Κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας. Μια απλή μέτρηση μπορεί να κάνει τη διαφορά!

1 ώρα ago